Zimski sportovi

Kostelić u obranu super G-a s brojem 11

Lovro Štrbinić • četvrtak, 19.01.2012.
Kostelić u obranu super G-a s brojem 11
Foto: EPA

Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 11 u utrku superveleslaloma u Kitzbühelu, koju je prošle godine osvojio. Prvi će na stazu Dider Defago, dok Natko Zrnčić-Dim ima startni broj 38.

Zbog lošeg vremena u četvrtak je otkazan treći trening spusta, ali su izvučeni startni brojevi za sutrašnju utrku superveleslaloma. U obranu pobjede najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 11.

Prvi će se stazom spustiti, ukoliko se utrka održi, Švicarac Didier Defago, dok glavni favoriti kreću s brojem 18. On je vlasništvo Aksela Lunda Svindala, nakon kojeg slijede Cuche, Miller i Feuz. Natko Zrnčić-Dim krenut će stazom Streifalm kao 38.

Vezane vijesti

Podsjetimo, Ivica je u srijedu na treningu spusta doživio vrlo neugodan pad, ali je srećom prošao bez ozbiljnijih ozljeda. No, hrvatski stožer može obradovati činjenica da je Ivica na posljednjem prolazu kasnio svega 61 stotinku za vodećim Cucheom, što je sedmi najmanji zaostatak.

U subotu bi se na Streifu trebao voziti spust, koji će se, zajedno s nedjeljnim slalomom, bodovati za jedinu preostalu klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 09:59
    Otkazivanje brzih utrka ide na ruku Hirscheru, jer on ionako vozi samo slalom i veleslalom, dok Ivica moze tu i tamo ugrabiti koje vazne bodove. U veleslalomu je Hirscher skoro jednako uspjesan kao u slalomu, tako da Ivica jednostavno mora voziti i spust i super G, ako hoce drzati prikljucak...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 23:00
    nema trke sutra, a za subotu su šanse tek malo veće
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo19.01.2012. u 22:46
    Zašto?! Ivek, strah nas je..
    Dinaminjo