Zimski sportovi

Red Wingsi "svrgnuli" Rangerse s vrha

Vedran Babić • petak, 20.01.2012.
Red Wingsi "svrgnuli" Rangerse s vrha

Srijeda u NHL-u donijela je promjenu na vrhu lige. Vodeća momčad više nisu New York Rangersi već Detroit Red Wingsi. Rangersi su na svom ledu s 4:1 izgubili od Penguinsa, a Red Wingsi su u raspucavanju savladali Coyotese...

"Gužva u šesnaestercu". Tako bismo nogometnim rječnikom mogli nazvati situaciju u ukupnom poretku NHL-a. Naime, prvih sedam momčadi smjestilo se u "uzak prostor". Sedmoplasirana Ottawa ima 60 bodova, a vodeći Detroit 63.

Rekorder Lidstrom

Kapetan Red Wingsa, 41-godišnji Šveđanin Nicklas Lidstrom, vlasnik je najdužeg niza uzastopnih nastupa za klub. Protiv Coyotesa nastupio je 211. put u nizu, a sada je i samo osam utakmica udaljen od Top 10 igrača s najvećim brojem utakmica u ligi. Ovo mu je bila 1541. utakmica u karijeri s kojom je prestigao Johnnyja Bucyka na 11. mjestu. Od desetoplasiranog Alexa Delvecchia dijeli ga samo osam utakmica.

Red Wingsi su tu poziciju preuzeli od New York Rangersa pobjedom nad Phoenix Coyotesima 3:2 poslije raspucavanja. Coyotesi su vodili 1:0, Red Wingsi 2:1, a u raspucavanju jedini gol postigao je Todd Bertuzzi. Detroit je tako prošao nekažnjen zbog činjenice što nije realizirao niti jednu od pet situacija s igračem više. S druge strane, Coyotesi su ostali bez Daymonda Langkowa, kojeg je Jiri Hudler u drugoj trećini pogodio pakom.

A Evgenij Malkin ponovno je bio raspoložen u pobjedi njegovih Pittsburgh Penguinsa u Madison Square Gardenu protiv New York Rangersa. Bilo je 4:1 u korist gostiju, a čudesni Rus postigao je posljednja dva pogotka. U posljednje četiri utakmice Malkin se sedam puta upisao u strijelce i dva puta asistirao.

Rangersi se nalaze na drugoj poziciji ligaške ljestvice s bodom manje od Red Wingsa. U istoj situaciji su i St. Louis Bluesi, najbolji domaćini lige. Do 20. pobjede na svom ledu došli su protiv Edmonton Oilersa (1:0). Bluesi su se protiv pretposljednje momčadi lige mučili možda i više no što su očekivali, no pobjeda se na kraju piše. Imali su čak 23 udarca više (38-15), no vratar Oilersa Nikolaj Habibulin držao je svoju momčad u igri. Pet minuta prije kraja susreta ipak nije mogao obraniti, pokazat će se kasnije, pobjedonosni pogodak Alexa Pietrangela.

62 boda imaju i Chicago Blackhawksi, koji u srijedu nisu igrali, a sa 61 slijede Boston Bruinsi. Oni su u New Jerseyju kod Devilsa s četiri pogotka u posljednjoj trećini slavili 4:1. Devilsi su u prve dvije trećine bili bolja momčad i vodili 1:0, no vratar gostiju Tim Thomas držao je svoje suigrače u utakmici. Ovi su mu uzvratili postigavši četiri pogotka u posljednjoj trećini (Ference, Horton, Campbell i Kelly).

Winnipeg Jetsi nastavili su s dobrim igrama kod kuće pobijedivši Buffalo Sabrese 4:1, a jednakim rezultatom pobjede su ostvarili Toronto Maple Leafsi, Ottawa Senatorsi te New York Islandersi (40 obrana Nabokova). Nashville je s 3:0 produljio muku posljednjeplasiranog Columbusa uz 38 obrana Rinnea, a Calgary Flamesi su s 2:1 poslije raspucavanja porazili Los Angeles Kingse.

NHL, 19. siječnja:
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 4:1, Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 0:3, New Jersey Devils - Boston Bruins 1:4, New York Rangers - Pittsburgh Penguins 1:4, Philadelphia Flyers - New York Islanders 1:4, St. Louis Blues - Edmonton Oilers 1:0, Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 4:1, Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 2:3 (SO), San Jose Sharks - Ottawa Senators 1:4, Los Angeles Kings - Calgary Flames 1:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!