Košarka

Androić: "Pokazati da smo konkurentni"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 20.01.2012.
Androić: "Pokazati da smo konkurentni"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije vrlo uvjerljive Cedevitine pobjede u prvom dijelu ABA lige, u subotu će se odigrati drugi ovosezonski službeni susret lanjskih suparnika u finalu hrvatskog prvenstva. U taboru Zagreba CO vjeruju i nadaju se da će proći puno bolje nego krajem listopada u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova, kada ih je Cedevita nadjačala s 46 razlike, a trener Vladimir Androić najavio je da će ova utakmica biti psihološki bitna za njegovu momčad...

U prvom dijelu sezone, kada su se Mravi još tražili, Cedevita je iskoristila slabije izdanje aktualnih hrvatskih prvaka i na domaćem parketu slavila s neočekivano visokih 97:51. No, momčad Zagreba CO u međuvremenu je prošla dosta domaćih, regionalnih i europskih utakmica otkako ih je preuzeo Vladimir Androić, a iako ih u posljednje vrijeme prate problemi s ozljedama, očekuju da će u novom dvoboju s Cedevitom pokazati puno više nego u listopadu.

S prvotimcima Mrava ponovno trenira i Dario Šarić, koji bi se mogao vratiti u konkurenciju za nastup već u subotu - no, kako ga dugo nije bilo, Androić je kazao da odluka o tome još nije donesena: "Korektno se snalazi na treningu, nije nikakav problem što je tu u momčadi novi play i što je s time došla promjena, Šarić je to spreman glavom prihvatiti i vjerujem da neće biti poteškoća".

"Očekuje nas utakmica protiv protivnika koji je, uz Maccabi, dosad u ABA ligi pokazao najviše, praktički su jedan od pretendenata za najviši plasman", najavio je trener Mrava zagrebački ogled koji će započeti u subotu u 17 sati u Domu Dražena Petrovića, dodajući da je svjestan Cedevitine kvalitete: "Sve što su dosad pokazali u prvenstvu daje nam za pravo da mislimo da je to jedan od najjačih protivnika. Popunjeni su na svim mjestima, od 1 do 5, ne odgovara nam njihova igra, agresivnost i trčanje, s agresivnim pristupom ne samo u obrani, nego i u napadu, u kretanju u kontranapad. Protiv njih se nismo dobro proveli ni kada smo se sreli u predsezoni, a ni u prvom ogledu u ABA ligi".

Poslije poraza u Podgorici koji je Mrave dodatno udaljio od cilja u borbi za Final Four, ova utakmica hrvatskim prvacima rezultatski neće biti toliko bitna. Četvrto mjesto sada im je tri pobjede daleko, zaostatak je velik, ali Androić nije smetnuo s uma drugi, psihološki aspekt subotnjeg zagrebačkog derbija: "Za povratak u konkurenciju za Final Four bismo trebali raditi velike rezultate, realniji cilj je da se borimo za što bolje mjesto. No, sutrašnja utakmica bit će bitna i zbog toga što ćemo u sezoni vjerojatno igrati još puno utakmica između sebe. Mogli bismo se sresti u finalu Kupa, kasnije u prvenstvu, možda u play-offu, a svaka utakmica bitna je zbog psihologije jer nije dobro ako te neka momčad uvijek gazi. Trebamo pokazati da smo konkurentni, mislim da to možemo i da za to imamo kvalitetu".

Među igračima na koje će trener Mrava u subotu računati trebali bi biti i oporavljenici Mario Kasun i Josh Heytvelt, koji su se vratili treninzima, a siguran je izostanak Damira Mulaomerovića, kojeg muči distorzija skočnog zgloba. Problem za Zagreb predstavlja i ozljeda tetive na nožnom prstu kapetana Krune Simona, koji je propustio posljednja tri treninga sa suigračima, no kako se stanje popravlja, moguće je da će biti spreman za utakmicu. "Nema plakanja, igrači koji budu na parketu trebat će dati sve od sebe", zaključio je Androić priču o ozlijeđenima.

Utakmica koju su izgubili s 46 razlike Mravima je bila i dobra pouka uoči novog susreta s Cedevitom: "Koristili smo i tu utakmicu u pripremi, tada smo 26-27 minuta bili konkurentni, negdje u egalu, a kasnije se to raspalo. Naš tim se teško vraća ako kola krenu nizbrdo, ali nakon dobrih 30 minuta, takav raspad sistema nije bio realan ni očekivan. No, preživjeli smo i to, gledamo da nam se takvo što ne vrati."

U odnosu na prvi ovosezonski susret s Cedevitom u regionalnoj ligi, Mravi će ovog puta u sastavu imati Vedrana Morovića i nedavno pristiglog Damira Markotu, za koje očekuju da će pomoći da to izgleda puno bolje nego u Domu sportova. "S Morovićem je bila nesreća što je odmah imao utakmicu protiv Širokog, gdje se takoreći pred svojima želio pokazati i nije se najbolje snašao, onda sam odlučio ne koristiti ga protiv Partizana, dok je u Podgorici igrao vrlo korektno. Šteta za nas što ga je odmah poslije te utakmice iz ritma izbacila ozljeda", kazao je Zagrebov trener o zadarskom razigravaču, dok je u slučaju Damira Markote istaknuo pozitivnu ulogu hrvatskog reprezentativca.

"Donio nam je želju za pobjedom i energiju kakvu momčad još nije imala. Još nam se nije šuterski pojavio u igri, da je imao u Podgorici veći učinak bili bismo bliže pobjedi. Od njega dosta očekujemo i dosta nam i daje s tom željom za pobjedom i energijom", opisao je Androić, koji će se nadati da će i Markota i njegovi suigrači u subotu poslijepodne pokazati pravu reakciju na parketu.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng20.01.2012. u 22:44
    Bit ce ovo neizvjesna utakmica
    vlacng