Zimski sportovi

Nije gotovo dok Malkin ne kaže

Ante Jukić • subota, 21.01.2012.
Nije gotovo dok Malkin ne kaže

Tri pobjede domaćina i jednu gostiju donijela nam je minula večer u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Najzanimljivije je bilo u Pittsburghu, gdje su Montreal Canadiensi sve do same završnice držali stvari pod kontrolom.

Imali su Montreal Canadiensi sve u svojim rukama, pobjeda u Pittsburghu bila im je praktički servirana na pladnju, no na kraju su se ipak morali zadovoljiti samo jednim bodom. Evgenij Malkin, kojeg su braniči gostiju do same završnice "regularnog" dijela utakmice odlično čuvali, tri minute prije kraja svojim 25. pogotkom sezone izjednačio je na 4:4, a onda je jedini zabio i u raspucavanju, za petu uzastopnu pobjedu Penguinsa.

"Trenutno igra u sjajnoj formi. Čim dodirne pločicu, opasan je. Način na koji je zabio večeras zaista je nevjerojatan", komplementirao je Malkinu nakon utakmice trener Canadiensa Randy Cunneyworth, čija je momčad u Consol Energy Centru dvaput ispuštala dva gola prednosti (3:1 i 4:2). Pomalo u sjeni Malkina, pak, u redovima pobjedničke momčadi ostao je Dustin Jeffrey, koji je upisao dva pogotka i jednu asistenciju, za svoju najbolju večer u NHL karijeri. Jeffreyu su to bili prvi pogoci ove sezone.

Osim Jeffreya, još su dva igrača noćas postigla dva pogotka za svoju momčad. Jussi Jokinen zabio je u prvoj trećini s igračem manje, pa onda u drugoj s igračem više, prije nego je Tlusty u samoj završnici još jednim powerplay pogotkom zapečatio 3:0 pobjedu Carolina Hurricanesa protiv Washington Capitalsa. Treći dvostruki strijelac večeri bio je Teddy Purcell, koji je najzaslužniji što je Tampa u Dallasu prekinula niz od šest uzastopnih gostujućih poraza. Momčad s Floride u Teksasu je slavila s tijesnih 2:1, a pobjednički pogodak Purcell je zabio u četvrtoj minuti posljednje trećine.

U preostaloj utakmici noćašnjeg programa, Chicago Blackhawksi su na ledu United Centra upisali sigurnu 3:1 pobjedu protiv Florida Panthersa. Golove za domaćine postigli su Toews, Keith i Kane, dok je poraz gostiju gostiju u posljednjoj trećini ublažio Garrison.

NHL, rezultati, 20.1.2012.: Pittsburgh - Montreal 5:4 (SO), Carolina - Washington 3:0, Chicago - Florida 3:1, Dallas - Tampa Bay 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2012. u 12:31
    gledao...sta Malkin radi to je cudo..najjaci igrac!!!
    Obrisan korisnik