Nogomet

Demba Ba: "Senegal može daleko"

Josip Piršljin • subota, 21.01.2012.
Demba Ba: "Senegal može daleko"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Utakmicom Ekvatorijalne Gvineje i Libije danas započinje Afrički kup nacija, a uoči početka prvenstva senegalski reprezentativac Demba Ba izjavio je kako će njegova momčad jurišati na sami vrh.

Senegal će igrati drugu utakmicu na turniru, a prvi protivnik bit će mu Zambija. Jedan od najvažnijih igrača senegalske reprezentacije je i član engleskog Newcastlea Demba Ba koji smatra da će se zajedno sa svojim suigračima boriti za naslov.

"Pripremamo se za ovo natjecanje dvije godine. U reprezentaciji vlada sjajno ozračje, mi smo velika skupina prijatelja i znamo se već dugi niz godina. Dobra atmosfera u ekipi pomoći će nam da daleko doguramo na ovom turniru", optimističan je Demba Ba.

Senegal se nalazi u skupini A zajedno s Libijom, Zambijom i Ekvatorijalnom Gvinejom koja je uz Gabon suorganizator prvenstva. U reprezentaciji koju vodi Amara Traore ima puno kvalitetnih rješenja u napadačkom redu, stoga vlada i velika borba za mjesto u početnoj postavi.

Osim napadača Newcastlea, tu su još i Niang, Moussa Sow i Papiss Cisse. No, Demba Ba smatra kako neće biti netrpeljivosti među igračima: "Svi želimo u početnu postavu, ali iskreno, ako ta prilika pripadne drugom igraču, svi ćemo biti sretni zbog njega i dati mu potporu", zaključuje senegalski napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson21.01.2012. u 14:27
    tu je još i dame n'doye koji je prošle sezone zabio 25 golova u danskoj ligi i Souleymane Camara iz montpeliera . Mislim da senegal ima jedan od najjačih napada u svijetu, ali veza i obrana im nije toliko dobra. očekujem ih najmanje u polufinalu ali na svjetskom prvenstvu u brazilu
    hanson
  • arsenal-lover21.01.2012. u 12:39
    Itekako može daleko...
    arsenal-lover