Košarka

Radni odmor Dirka Nowitzkog

Ante Zovko • nedjelja, 22.01.2012.
Radni odmor Dirka Nowitzkog
Foto: EPA

Dallas Mavericksi odigrat će još tri utakmice bez Dirka Nowitzkog jer MVP prošlosezonskog finala mora postići bolju fizičku formu.

U subotu Nowitzki je propustio utakmicu protiv New Orleansa, a još će tri kako bi ojačao otečeno desno koljeno, potvrdili su on i trener Rick Carlisle.

"Smatramo da je to dobra odluka za sve", rekao je Nowitzki. "Ionako u ovom trenutku nisam zadovoljan svojom fizičkom spremom, pa je suigračima bolje bez mene. Ovo će mi dati vremena da napravim neke stvari koje nisam dosad mogao dok su me mučila koljena posljednja dva tjedna. Nisam mogao dizati utege i trčati i raditi neke stvari koje sam trebao."

U stručnom stožeru Mavericksa donijeli su odluku da Nijemcu treba osam dana neprekidnog rada kako bi se vratio u željenu tjelesnu spremu.

"Nije bilo pregovora. Najvažnije je bilo shvatiti da ovo nije tjedan odmaranja. Ovo je radni tjedan tijekom kojeg ćemo riješiti nekoliko manjih problema", naglasio je Carlisle.

"On će ovog tjedna ubijati od rada. Snažno ćemo se 'obrušiti' na njega. Pred njim je puno posla, a ako sve bude onako kako mi želimo da bude, do kraja tjedna bit će spreman za igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!