Zimski sportovi

Rangersima vrh Istoka, Red Wingsima Zapada

Krešimir Ferlak • nedjelja, 22.01.2012.
Rangersima vrh Istoka, Red Wingsima Zapada

Subota je po običaju bila radna za većinu NHL ekipa. U izravnoj borbi za prvo mjesto Istočne konferencije Rangersi su kao gosti u produžetku svladali Boston. Vrh Zapada, ali i cijele lige, pobjedom nad Columbusom preuzeo je Detroit, a u tome im je pomogla i pobjeda Nashvillea nad Chicagom.

Središnja utakmica subote odigrana je u Bostonu, gdje su aktualni prvaci dočekali New York Rangerse. Prvi period je donio odličan hokej, ali s malo prilika, a sve se otvorilo u drugom periodu u kojemu su postignuta četiri pogotka. Rangersi su poveli pogotkom kapetana Ryana Callahana, ali samo dvije minute kasnije za domaćine izjednačuje Andrew Ference.

Na novi pogodak čekalo se jedanaest minuta, a novo vodstvo gostima donosi Marian Gaborik. Na samom zatvaranju perioda Boston u egal vraća još jedan branič Adam McQuaid. Treći period je prošao bez golova, a slavlje Njujorčanima donio je Gaborik pogotkom samo četiri sekunde prije kraja produžetka. Rangersi sada na vrhu Istoka imaju dva boda više od aktualnih prvaka.

Divizija Central trenutno je najbolja u ligi. Među prvih šest momčadi Zapada, čak su četiri iz te divizije, a noćas su nove pobjede upisali Detroit, St.Louis i Nashville. Red Wingsi su kod kuće dva puta gubili od Columbusa, ali su stigli zaostatak i onda nakon penala stigli do pobjede. Dva boda osigurao im je Valtteri Filppula.

Momčad St.Louisa produžila je svoj pobjednički niz, ali i slobodan pad Buffalo Sabresa. Bluzeri su kod kuće slavili s 4.2, a dva pogotka za domaćine postigao je David Backes. Novim porazom Sabresi su pali na samo dno poretka na Istoku s jednakim brojem bodova kao i Carolina. S obzirom na velike ambicije Buffala prije sezone, ne treba začuditi ako se uskoro dogode neke promjene unutar ekipe i organizacije Sabresa.

Odličnom igrom Nashville je s 5:2 pobijedio Chicago i stigao do osme pobjede u posljednjih deset susreta. Poveli su Blackhawksi pogotkom Mariana Hosse, ali nakon toga sve je bilo u znaku Predatorsa. Postigli su čak pet golova, a po pogodak i asistenciju upisali su Kosticin, Klein i Hornqvist. Za Chicago je još jednom zabio Hossa i postavio konačan rezultat.

Najviše pogodaka zabio je Calgary, koji je s 6:2 demolirao sve lošiji Edmonton. Hat-trick za Flamese upisao je Lee Stempniak. Osim u već spomenutom Detroitu, penali su odlučili i utakmicu u Winnipegu, gdje je pogotkom Mikaela Samuelssona pobjedu odnijela Florida. U regularnom dijelu bilo je 3:3, a dva gola za poražene Jetse zabio je Nik Antropov.

Vancouver je uz dva pogotka mladog Codya Hodgsona nadigrao San Jose, za koji je dva gola zabio Logan Couture. Anaheim je nastavio s dizanjem forme u slavlju protiv Ottawe, dok je kanadski derbi u Torontu pripao Canadiensima. New York Islandersi su golom Johna Tavaresa u produžetku dobili Carolinu, a pobjede su još upisali Tampa Bay, Minnesota i Colorado.

NHL, rezultati, 21.1.2012.: Boston – NY Rangers 2:3 (OT), New Jersey – Philadelphia 1:4, Vancouver – San Jose 4:3, Anaheim – Ottawa 2:1, Toronto – Montreal 1:3, NY Islanders – Carolina 2:1 (OT), Detroit – Columbus 3:2 (SO), Winnipeg – Florida 3:4 (SO), St.Louis – Buffalo 4:2, Nashville – Chicago 5:2, Phoenix – Tampa Bay 3:4, Minnesota – Dallas 5:2, Edmonton – Calgary 2:6, Los Angeles – Colorado 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2012. u 14:29
    dajte pišite "trećina" umjesto "period".
    Obrisan korisnik