Rukomet

Goluža: "Pogreške zbog prevelike želje"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 23.01.2012.
Goluža: "Pogreške zbog prevelike želje"
Foto: EPA

Hrvati su imali pobjedu u džepu i sami je izgubili u završnici utakmice protiv Španjolaca. Izbornik Goluža međutim svojim igračima ne zamjera ništa te vjeruje da se do polufinala može doči s dvije dobre utakmice.

"Pad koncentracije, nismo imali sreće kod Buntićeve stative, pa smo primili gol u igri pet na pet. Nedostajalo nam je sreće, ali to je ipak Španjolska, prava ekipa. Šteta, mogli smo dosta toga riješiti", prvi je dojam hrvatskog rukometnog izbornika.

Slavko Goluža svojim igračima ne zamjera ništa: "Ispraznili smo se psihički i fizički, znam jako dobro s kolikim su motivom igrači ušli u utakmicu i nemam im ništa za zamjeriti. Imali smo možda malo previše tehničkih greški za ovakvu utakmicu, no to je sport. Sad trebamo igrati dalje, ne smijemo odustati, idemo se boriti dalje." Tome dodaje: "Sve pogreške su bile iz prevelike želje, igrači su igrali sa srcem i takve se stvari dogode."

Španjolci su svakako bili jači od dosadašnjih protivnika na Euru: "Otvorili smo loše, promašili smo dva-tri zicera, ali za to je kriv španjolski golman, koji je bio dobar. Vratili smo se u utakmicu i vodili, a onda smo u ključnom trenutku imali tehničku grešku i promašaj. Imamo za čime žaliti, to je istina, no moramo skupiti glave i pripremiti se za ono što slijedi", kaže izbornik.

Iako imaju za čime žaliti, Goluža i reprezentativci još uvijek imaju sve šanse za polufinale: "S ovom smo utakmicom mogli dosta toga riješiti, ali opet imamo prostora za popravak. Moramo odigrati jako dobru utakmicu s Francuzima i moramo pobijediti Mađare."

Svakom igraču poraz je pao teško zbog tisuća Hrvata koje su došle u Novi Sad bodriti ih tijekom sraza sa Španjolcima: "Žao mi je zbog navijača, dali su nam vjetar u leđa. Očekujem ih protiv Francuza i Mađara", završava Goluža.

Mirko Alilović, koji je i protiv Španjolaca pokazao sjajnu formu, opisao je utakmicu: "Imali smo dva razlike deset minuta pred kraj, imali smo sve u svojim rukama, ali nismo zabili. No, nema plakanja, nije kraj svijeta, idemo pobijediti Francuze i Mađare."

Prvi su na redu stari znanci Francuzi, o kojima Alilović kaže: "Nisu oni u sjajnom momentu, ne briljiraju, no mi ćemo im svakako predstavljati dodatni motiv. Ipak, mi smo se danas dobro držali protiv Španjolaca koji su praktički pregazili Francuze, tako da nema straha. Trebamo samo dati sve od sebe."

Protiv Španjolaca su se hrvatski rukometaši iscrpili, pa će im dobro doći dan odmora, a posebno je Alilović želio zahvaliti navijačima: "Hvala svim navijačima što su došli, dat ćemo sve od sebe da im se odužimo za to protiv Francuza."

Euro 2012. - Skupina II

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska21:27Island
Francuska28:26Slovenija
Španjolska24:22Hrvatska
1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 21:31
    SUTRA će se vidjeti neke stvari, u ogledu s Francuzima!! JOŠ nije gotovo, pazite što vam kažem!!!!! NIJE G O T O V O!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 20:08
    evo bas san sad slusala sportske vijesti na hrt-u i moran reci da san po prvi put cula da je neko od novinara postavija realna i logicna pitanja,doduse retoricka,tipa zbog cega nije bilo laca,strleka i duleta u drugom poluvrimenu.a i bilo je receno da je nerealno traziti ispriku za poraz u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 16:04
    ili obrnuto...pobjedom protiv Fr i remijem s mađarima-sigurno smo u polufinalu! ali ovo je u biti bolja opcija, jer time direktno eliminiramo Fr iz polufinala!
    Obrisan korisnik
  • DeceiverOfFools23.01.2012. u 15:38
    teoretski i porazom mozemo dalje, u zadnjem kolu island-francuska, i hrv-mađ moze biti jos svasta, ali s remijem protiv fra, i pobjedom protiv mađ smo sigurno unutra
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 12:52
    nije stvar o jednoj izgubljenoj utakmici nego o nacinu na koji smo je izgubili, i o cinjenici da porazom protiv Francuza ispadamao sa Eura.
    Obrisan korisnik