Zimski sportovi

Malkin presudio Ovečkinu i Capitalsima

Ante Jukić • ponedjeljak, 23.01.2012.
Malkin presudio Ovečkinu i Capitalsima

Još jedan uzbudljiv tjedan u najjačoj hokejskoj ligi svijeta zaključen je s tri nedjeljne utakmice. Nova briljantna predstava Evgenija Malkina pogurnula je Pittsburgh do pobjede u dramatičnom dvoboju protiv Washingtona, a uzbudljivo je bilo i u susretu Philadelphije i Bostona, koji je odlučen nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Utakmice Pittsburgha i Washingtona posljednjih su se godina najviše gledale kroz prizmu obračuna Sidneyja Crosbyja i Alexa Ovečkina. Kako je Crosby još uvijek nespreman za nastupe, Penguinsi su sinoć morali potražiti drugog "konja" za utrku s Ovečkinom, a trenutno ne postoji čovjek koji tu ulogu može odigrati bolje od Evgenija Malkina. Sjajni Rus protiv Capitalsa je nastavio seriju svojih impresivnih nastupa - u "regularnom" dijelu utakmice upisao je dvije asistencije, da bi onda pogotkom za 4:3 u produžetku donio šestu uzastopnu pobjedu svojoj momčadi i prekid neugodnog niza kada su dvoboji s Washingtonom u pitanju. Capitalsi su, naime, slavili u prethodnih osam gostovanja u Pittsburghu.

Pogodak Malkina u produžetku bio je vrhunac ove sjajne i zanimljive utakmice, koja je vrlo lako mogla otići i na drugu stranu. Nakon što su domaćini prvu trećinu okončali s vodstvom 2:0 (Letang i Neal), Capitalsi su se u nastavku dvoboja probudili i okrenuli rezultat u svoju korist. Sredinom druge trećine na 2:1 smanjio je Laich, samo tri minute kasnije izjednačujući pogodak postigao je Semin, dok se za potpuni preokret odmah na startu posljednje dionice pobrinuo Ovečkin, asistent kod prva dva pogotka svoje momčadi. Konačan rezultat "regularnog"dijela utakmice postavio je Neal, kojemu je to bio već 26. pogodak u sezoni.

Ako je onaj u Pittsburghu bio uzbudljiv, što reći za drugi nedjeljni dvoboj odigran u Pennsylvaniji. Philadelphia i Boston ponudili su sve ono najbolje što hokej na ledu nudi, a nakon niza preokreta pobjedu su proslavili gosti, koji su bili prisebniji u raspucavanju. Nakon 65 minuta igre rezultat je bio 5:5.

Prva trećina okončana je 3:1 vodstvom Bruinsa, no sjajnom predstavom i trima pogocima Scotta Hartnella u drugoj dionici Flyersi su došli do prednosti uoči ulaska u posljednjih 20 minuta. Samo pet minuta bilo je dovoljno gostima za novi preokret, prije nego je Talbot svojim drugim pogotkom večeri izjednačio na 5:5 i donio, pokazat će se kasnije, jedan bod svojoj momčadi. Za Bruinse, koji su noć ranije nesretno u produžetku poraženi od Rangersa, pogotke su postigli Bergeron, Seguin, Lucic, Krejci i Campbell.

U preostaloj nedjeljnoj utakmici, Anaheim Ducksi preživjeli su furioznu završnicu Colorada i upisali osmu pobjedu u posljednjih devet nastupa. Dva pogotka Ryana i jedan Getzlafa odveli su domaćine do naizgled sigurnih 3:0 početkom posljednje trećine, no gosti iz Denvera su u samoj završnici postigli dva brza pogotka (O'Reilly i Hejduk) i vratili dvoboj u neizvjesne vode. Ipak, Hiller je do kraj utakmice odbio sve napade Colorada, tako da su oba boda ostala u Honda Centru.

NHL, rezultati, 22.01.2012.: Pittsburgh - Washington 4:3 (OT), Philadelphia - Boston 5:6 (SO), Anaheim - Colorado 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 22:07
    koja golčina i da definitivno najbolji igrac ove sezone u nhl-u
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 20:11
    najbolji igrac NHL-a!!!!
    Obrisan korisnik