Ostali sportovi

Zrinjevac potopio Trio Buzet

Simon Maljevac • ponedjeljak, 23.01.2012.
Zrinjevac potopio Trio Buzet

U derbiju sedmog kola Prve boćarske lige Zrinjevac je na domaćem trenu pregazio Trio Buzet 20:6 i nanio mu prvi poraz u prvenstvu, a u ostalim susretima nije bilo velikih iznenađenja.

Veliki derbi hrvatskog boćanja između Zrinjevca i Trio Buzeta je iznenađujuće lako pripao domaćim boćarima, koji su odlično otvorili susret i do kraja držali visoku prednost. Zrinjevac je nakon prve runde igara poveo 8:0, a posebno vrijednu pobjedu izborio je u igri pojedinačno iskusni Maglić, koji je zahvaljujući odličnom bližanju svladao Slovenca Kozjeka, koji je aktualni svjetski prvak u toj disciplini.

Gosti su prve bodove upisali u brzinskom izbijanju gdje su Petrič s 46 bodova i Šircelj s bodom manje lako svladali domaće igrače, no nastavak susreta pripao je Zrinjevcu, koji je prije posljednje runde poveo 12:4. Mladi Miličević je u nakon toga svladao Marčelju u igri bližanja i izbijanja u krug 23:22 i domaćini su mogli slaviti nova dva boda.

Do kraja susreta su domaćini odigrali koncentrirano, tako da je Zrinjevac slavio pobjedu 20:6, s kojom su se domaćini vratili u borbu za naslov prvaka, a Buzećani unatoč porazu u Zagrebu još uvijek drže prvo mjesto na tablici.

U ostalim susretima nije bilo velikih iznenađenja. Istra Poreč je visoko slavila protiv druge zagrebačke momčadi, Marinići su slavili u Metkoviću, a do bodova su stigli i Vargon te Imotski. Prvo mjesto na tablici još uvijek drži Trio Buzet s dva boda prednosti ispred Zrinjevca i Istre Poreč, dok je riječki Vargon četvrti, a dno tablice drži Usluga Pazin s jednim osvojenim bodom.

Najbolji rezultat u brzinskom izbijanju u ovom kolu je ostvario Anže Petrič (Trio Buzet) s 46 pogodaka, najbolja štafeta bila je Ćubela-Grančić (Zrinjevac) s 54 pogođene boće, Jure Kozjek (Trio Buzet) ostvario je 30 bodova u preciznom izbijanju, a u igri bližanja i izbijanja u krug najbolji je bio Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) s 28 bodova.

Prva boćarska liga, 7. kolo:
Metković – Marinići 9:17
Imotski – Usluga 16:10
Vargon - Solaris 24:2
Zrinjevac – Trio Buzet 20:6
Istra Poreč – Dr. Ante Starčević 21:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!