Zimski sportovi

Detroit nadigrao St. Louis

Krešimir Ferlak • utorak, 24.01.2012.
Detroit nadigrao St. Louis

Derbi divizije Central, ali i cijele večeri odigrali su Red Wingsi i Blues, a u neizvjesnoj utakmici bodovi su ostali u Joe Luis Areni. Edmonton je poslije penala prekinuo niz poraza i pobijedio San Jose, a to je bio jedini gostujući bod večeri, dok su važne bodove uzeli Toronto i Nashville.

Sjajan hokej u zadnje vrijeme igraju Detroit i Sr.Louis, a to su i prezentirali u ponedjeljak u Joe Luis Areni. Riječ je o dvije momčadi u ponajboljoj formi u ligi, što pokazuje i poredak. Detroit predvodi ligu, a St.Louis je odmah iza. Prije susreta razlika je bila jedan bod, dok nakon sedamnaeste uzastopne domaće pobjede, Red Wingsi bježe tri boda.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, a u vodstvo su došli sredinom perioda pogotkom Scotta Nichola. Igralo se čvrsto i odlično u obrani, pa se nije lagano dolazilo do prilika za gol. U drugoj trećini Detroit je ipak uspio nametnuti svoju igru, te stižu do preokreta. Prvo je s igračem više prekrasnim backhandom izjednačio Pavel Dacjuk, a vodstvo domaćinima donosi Johan Franzen.

Gosti su tražili izjednačenje, ali Jimmy Howard je zaključao vrata i utakmicu je završio s 21 obranom. Bila je to 30. pobjeda Howarda u sezoni, te je prvi od svih vratara stigao do te brojke. Konačan rezultat od 3:1 za Detroit, tri minute prije kraja postavlja Niklas Kronwall. ˝Ponekad se morate prilagoditi igri protivnika. St.Louis igra drugačiji stil od nas, više teže čvrstoj, fizičkoj igri, a danas smo ih dobili njihovim oružjem˝, kazao je branič Red Wingsa Brad Stuart.

Oilersi igraju vrlo loše u posljednje vrijeme, a dolazak Sharksa nije izgledao kao dobra prilika za vađenje. Ali, predvođeni sjajnim Devaonom Dubnykom na vratima, Oilersi su izborili penale i izvukli pobjedu. Domaćini su poveli pogotkom Jordana Eberlea u drugoj trećini, a izjednačio je Logan Couture u trećem dijelu. Udarci su bili čak 45-19 za San Jose, ali Dubnyk je upisao 44 obrane i doveo Edmonton do penala gdje im pobjedu donosi Taylor Hall.

Drugi poraz u tri dana doživjeli su Ottawa Senatorsi i čini se da jedva čekaju pauzu zbog All Star utakmice, jer im je forma u laganom padu. Poraženi su kod Los Angeles Kingsa s 4:1, a u sastavu domaćina istaknuo se Kyle Clifford s pogotkom i asistencijom. Za Senatorse je zabio Daniel Alfredsson, a ovom pobjedom Kingsi su dostigli Sharkse na vrhu divizije Pacifik.

Pobjednički niz nastavili su Nashville Predatorsi, koji nisu imali previše problema s Columbusom. Dva pogotka za Predatorse postigao je Mike Fisher, a po dva asista upisali su Erat i Suter. Do bitnih bodova stigao je Toronto, čistom 3:0 pobjedom nad Islandersima uz 25 obrana Jonasa Gustavssona. Slavili su i Carolina Hurricanesi, 2:1 kod kuće nad Winnipegom, a pobjednički gol zabio je Tim Brent.

NHL, rezultati, 23.1.2012.: Toronto – NY Islanders 3:0, Carolina – Winnipeg 2:1, Detroit – St.Louis 3:1, Nashville – Columbus 4:1, Edmonton – San Jose 2:1 (SO), Los Angeles – Ottawa 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!