Zimski sportovi

Ovečkinu tri utakmice neigranja

Ivan Dominik • utorak, 24.01.2012.
Ovečkinu tri utakmice neigranja
Foto: Davor Sajko

Jedan od najboljih hokejaša današnjice i najveća uzdanica Rusije u tom sportu, Aleksandar Ovečkin, kažnjen je s tri utakmice neigranja zbog pretjerane grubosti. Naime, u derbiju istočne konferencije protiv Pittsburgh Penguinsa, Ovi je brutalno ramenom u glavu udario svog suparnika te će za kaznu, osim neigranja, platiti 155.000 američkih dolara.

U nedjeljnom dvoboju Pittsburgha i Washingtona u Energy centru, domaća je momčad svladala rivale iz glavnog grada rezultatom 4:3 u produžetku. Najveća zvijezda Capitalsa, Aleksandar Ovečkin, napravio je nesportski potez udarivši početkom druge trećine protivničkog braniča, Čeha Zbyneka Michaleka, ramenom u glavu. Popularni Ovi nije isključen te je nastavio igru i ostvario učinak od jednog gola i dvije asistencije.

Međutim, njegovi bodovi nisu pomogli Washingtonu koji je pokleknuo pred Pingvinima i Evgenijem Malkinom u produžetku. Disciplinska komisija lige dodijelila je Ovečkinu tri utakmice zabrane igranja te novčanu kaznu pa će tako Rus propustiti oglede protiv Boston Bruinsa, Tampe i Florida Panthersa.

''Dok ne razmotrimo Ovečkinovu tvrdnju da nije namjerno udario Michaleka, mišljenja smo da je igrač sam odgovoran za udaranje protivnika u žaru igre, kada se upusti u checking'', izjavio je viši potpredsjednik za sigurnost igrača i hokejaške operacije, Brendan Shanahan.

Tako će se Ovečkin na led vratiti tek početkom veljače u utakmici protiv Montreal Canadiensa. Inače, Michaleka na sreću nije ozlijedio udarac velikog Rusa, ali je to Ovečkinu već treći slučaj takvog udaranja protivnika u posljednjih nekoliko sezona. U jednom od prijašnjih slučajeva, tadašnji branič Chicaga, a današnji član Floride, Brian Campbell, zadobio je frakturu ključne kosti nakon Ovečkinova nasrtaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!