Rukomet

Kopljar: "Borili smo se do zadnjeg daha"

Zvonka Keliš • utorak, 24.01.2012.
Kopljar: "Borili smo se do zadnjeg daha"
Foto: EPA

Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji ostalo je bez svog europskog prvaka upravo zahvaljujući njegovu vječnom rivalu, rukometnoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon zadovoljstva i sreće izbornika Goluže, njih nisu krili ni hrvatski igrači. Marko Kopljar, najbolji hrvatski igrač danas, pohvalio je igru svih svojih suigrača, dok je Ivan Čupić najavio veliku borbu i sutra protiv Mađara.

Najbolji hrvatski igrač u susretu s Francuzima, Marko Kopljar, nije krio zadovoljstvo zbog pobjede i odlične igre hrvatske momčadi: "Dali smo zadnji atom snage, borili smo do zadnjeg daha i pobijedili smo. Sutra nas očekuju Mađari i protiv njih idemo do kraja. Svi smo dobro odigrali, Mirko je odlično branio, obrana je bila dobra, ma jednostavno, svi su igrači bili vrlo dobri."

Tko je najbolji?

Svaka utakmica, svaki susret daje po jednog pojedinca koji je predvodio momčad, koji je bio najbolji, a danas je to bio upravo Kopljar: "U svakoj utakmici će netko od igrača iskočiti, istaknuti se, no danas su svi igrali i zabijali i to je naša snaga."

Čovjek kojeg se toliko osporavalo i toliko dugo čekalo da proradi napokon je pokazao što zna i može, no on je, pak, prvenstveno pohvalio igru svojih suigrača: "Danas je takav dan, morao je i meni doći. Stvarno su svi igrači, Lac, Bičanić, Duvnjak, Ivano, bili odlični danas. Realizacija nam je danas isto tako bila dobra, posebice u drugom poluvremenu", izjavio je Kopljar.

Nakon minimalne prednosti Francuza nakon prvih 30 minuta igre, dogovor je bio u drugom dijelu pretrčati protivnika i ostvariti pobjedu: "Dogovorili smo se da ćemo još više trčati, da je utakmica naša i da možemo pobijediti, samo ih je trebalo pretrčati. Dobro smo se obranili, a u drugom je poluvremenu sve izgledalo vrhunski."

Igra s igračem više

Ono što nikako nije proradilo proteklih dana jest igra s igračem više, no danas je, čini se, sve sjelo na svoje mjesto pa tako i taj aspekt igre: "Danas je proradio igrač više. Znamo par akcija s igračem više, no nikako da to odigramo, eto danas je i to uspjelo, a i Marko je proradio", kazao je Čupić.

Odlično hrvatsko desno krilo, Ivan Čupić, ponovno je bio jedan od najboljih Hrvata na terenu koji je odmah nakon susreta prokomentirao kako je ekipa znala da Francuzi nisu na nivou kao proteklih godina, no da je Hrvatska zasluženo stigla do pobjede i bodova: "Znali smo da nas čeka teških 60 minuta, da Francuzi na ovom turniru nemaju onu kvalitetu, da nisu u dobroj formi. No, znali smo da svih 60 minuta treba igrati dobro. Dobro smo počeli u prvom poluvremenu, zabrljali smo pred sam kraj, no tako to obično bude. Međutim, u drugom smo poluvremenu odigrali kako treba i zasluženo smo pobijedili, uzeli dva boda te ostvarili naš cilj."

Novosadskom dvoranom SPENS i u susretu s Francuzima vladala je odlična atmosfera koja se tako samo nastavila nakon dvoboja sa Španjolcima, a sam Čupić se nada kako će se ovakva podrška nastaviti i u sutrašnjem ogledu s Mađarima: "Atmosfera i navijanje danas je bilo prekrasno. U prvoj utakmici bilo je fenomenalno navijanje kao i danas, veliko hvala navijačima što su došli i što nas bodre. Poslije utakmice sa Španjolskom navijačima možda nije bilo baš lijepo, no nadam se da su danas zadovoljni i da smo ih kupili za utakmicu protiv Mađarske."

"Mirko je obranio loptu, meni je trenirka bila mokra i lopta mi je ispala iz ruke. To je bila polukontra za gol više, lopta koja bi nas vratila u igru tako da sam bio ljut što mi je ispala, ali na kraju je sve dobro završilo", prokomentirao je Čupić situaciju koja ga je tijekom susreta najviše naljutila.

Pred Hrvatskom je u drugom krugu još dvoboj s Mađarima te potvrđivanje puta u polufinale ukoliko to večeras za Hrvate ne odrade Slovenci: "Ne znam je li nam se ikada sve poklopilo da ne idemo težim putem i da smo mirni. Ne opterećujemo se utakmicom Mađarska-Slovenija. Došli smo u skupinu II i znali smo da nam trebaju tri boda za polufinale. Sutra stoga idemo po pobjedu ili u najgorem slučaju po bod i to je to", zaključio je Čupić.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava25.01.2012. u 11:59
    bravooooooooooooo
    Torca-Dubrava
  • dragons25.01.2012. u 09:34
    dajte molim Vas malo razuma u vezi Kopljara, čovjek odigra svaku 10-u utakmicu na nekoj dobroj razini a ostale je uglavnom prosjek a tu i tamo mu se zalomi koja odlična kao sinoć i protiv Schaffhausena ali nitko ne pita koliko je vremena prošlo između tih tekmi već se odmah traže isprike, kao da se... [više na forumu]
    dragons
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 07:54
    Bravo - odlična Hrvatska in pogažena Francuska. Čestitke ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 01:11
    Ovo mi je bio drugi put u životu da sam vidio ovakvog Kopljara na parketu, prvi put je bilo protiv Schauffhausena u studenom kad im je zabio 8 od 9 i sad ovo, jako dobro i čestitam, te nadam se da nećemo čekati tako dugo, na sljedeću takvu partiju ! Btw. čujem da Kiel odustaje od Vujina i dovodi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 00:28
    marko jednu od sto tekmi odigrao dobro već sljedeću ćemo vidjeti ako i slejdeću odigra ovako izinjavam se čovjeku ali čisto sumljam
    Obrisan korisnik