Zimski sportovi

Ivica korak do postolja, Hirscher slavi

Antonija Pavlić • utorak, 24.01.2012.
Ivica korak do postolja, Hirscher slavi
Foto: EPA

Marcel Hirscher pobjednik je noćnoga slaloma u "svom" Schladmingu. Drugo mjesto pripalo je Stefanu Grossu, a za samo stotinku sekunde treću poziciju Ivici Kosteliću "ukrao" je Mario Matt...

Najbolji skijaš svijeta i aktualni osvajač Svjetskoga kupa Ivica Kostelić već do prvoga prolaznog vremena u drugoj vožnji noćnog slaloma u Schladmingu "prosuo" je velikih devedeset stotinki sekunde.

Upravo ga je to na koncu koštalo još jednog plasmana na pobjedničko postolje, jer u sjajnom je donjem dijelu osjetno popravio i rezultat i dojam, a bilo je to dovoljno da s četvrtim mjestom upiše novih 50 bodova.

Pobjedu je još jednom odnio Marcel Hirscher, najbolje se snašavši ponajprije u prvoj vožnji. Na stazi Planai, pred svojim navijačima, pred konkurentima je skupio ogromnih 75 stotinki prednosti, a na koncu ispred drugoplasiranog Talijana Stefana Grossa zadržao 22.

Za samo stotinku sekunde ispred Profesora mjesto na podiju pripalo je još jednom Austrijancu Mariju Mattu, koji je skliznuo za jednu stepenicu - poslije prve vožnje bio je, naime, Hirscherov najbliži pratitelj.

Osim dva mjesta na postolju, domaćini se mogu pohvaliti i s još dva slalomaša koji su izborili ulazak u Top 10. Jednu je utrku konačno završio negdašnji najbolji slalomaš svijeta Reinfried Herbst (8.), dok se odmah iza njega pozicionirao Benjamin Raich. Vrijedi istaknuti i odlično ostvarenje (5. mjesto) Japanca Naokija Yuase, koji je startao s dosta "nezahvalnim" startnim brojem 27.

Situacija u Svjetskome kupu, barem što se one najzanimljivije borbe tiče, ostala je generalno nepromijenjena. Crveni startni broj u slalomu i dalje će na prsima nositi Kostelić (135 bodova više od Hirschera), dok je Ivičina prednost u ukupnom redoslijedu smanjena na 80 poena.

Schladming, slalom:
1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:43.01
2. Stefano Gross (Italija) +0.22
3. Mario Matt (Austrija) +0.29
4. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.30
5. Naoki Yuasa (Japan) +0.50
6. Ted Ligety (SAD) +0.96
7. Jens Byggmark (Švedska) +1.03
8. Reinfried Herbst (Austrija) +1.26
9. Benjamin Raich (Austrija) +1.28
9. Andre Myhrer (Švedska) +1.28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 13:17
    Gdje je slijedeća utrka, kada i koje su discipline, zna li tko? (ovdje ne mogu naći)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 13:12
    slažem se sa @dragonsom. Staze su sve više i više tko će brže, a ne tko će tehnički bolje (ok, uz brzinu, ali to nije glavna poanta slaloma - za to služe spust i superG). vidjelo se neki dan u Kutzbuelu, gdje je staza bila tehnička, kako tko vozi. Ivica ju je odvozio profesorski.
    Obrisan korisnik
  • dragons25.01.2012. u 09:17
    kakav Hirscher, pa čovjek jedva dobro prođe stazu, Ivica je za sve njih profesor i zbog toga i postavljaju sve manje tehnički zahtjevne staze a više jednostavne da je bitna samo brzina a manje tehnika
    dragons
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 08:03
    bravo Hirscher- daleko najbolji slalomista ove godine. I ovaj Gross če uskoro pobjeđivat. Čestitke i Ivici - drži razinu kvalitete - svo vrjeme u vrhu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 23:57
    Hirscher nije baš opasan za veliki globus, nego više feuz. Više od deset godina uz kosteliće niste svladali gradivo... jebiga kad htv ima slične komentatore.
    Obrisan korisnik