Zimski sportovi

Capitalsi mogu i bez Ovečkina

Vedran Babić • srijeda, 25.01.2012.
Capitalsi mogu i bez Ovečkina

Uoči pauze zbog All-Star utakmice u Ottawi 29. siječnja, odigrano je 13 od 14 posljednjih utakmica. Uzbuđenja opet nije nedostajalo. Neki su se susreti rješavali u raspucavanju, neki u produžetku. Borba za doigravanje u punom je jeku...

Pri vrhu ljestvice NHL-a i dalje je "prometno". 11 momčadi ima 60 bodova ili više. Ottawa na 11. mjestu ima 60, a Detroit na prvom 67. Drugoplasirani su New York Rangersi s bodom manje nakon što su u Madison Square Gardenu s 3:0 porazili Winnipeg Jetse, koji puno bolje igre pružaju na svom ledu.

Nakon važne pobjede u gostima kod Bostona u subotu, Rangersi se nisu opustili. Postigli su po jedan gol u svakoj trećini (Callahan, Mitchell, Richards), a na vratima su imali pouzdanog Lundqvista, koji je zaustavio sve pokušaje Jetsa. Lundqvist nije bio u početnim planovima za nastup u ovoj utakmici, no rezervni vratar Biron nije se osjećao najbolje pa je na led ipak izašao 29-godišnji Šveđanin, koji će nastupiti i na All-Star utakmici.

Rangersi su na ljestvici za jedan bod "preskočili" St. Louis Bluese, koji su na svom ledu izgubili od Pittsburgh Penguinsa. Gosti su u drugoj trećini otišli na 2:0, no Berglund je jednim pogotkom u drugoj i jednim u trećoj trećini vratio stvari na početak. Pogodaka u regularnom dijelu više nije bilo, kao ni u produžetku, a junak raspucavanja bio je Kunitz, strijelac pobjedonosnog pogotka u svom 500. nastupu.

Obje momčadi imale su mnogo udaraca, ali i raspoložene vratare. Fleury je prikupio 32 obrane, a Elliott 37. Penguinsima je ovo sedma uzastopna pobjeda i s njom su stigli na deseto mjesto u ligi. Imaju 60 bodova, koliko Ottawa i San Jose.

Porazom od Washington Capitalsa Boston Bruinsi propustili su priliku za priključenje onim najboljima na vrhu. Čak i bez Ovečkina, koji je odradio prvu od tri utakmice suspenzije zbog udaranja Michaleka (Pittsburgh) u nedjelju, te Backstroma, Capitalsi su u posljednjoj trećini slomili Bruinse golovima Perreaulta i Widemana za konačnih 5:3.

Bruinsi su imali više pokušaja na gol, no Vokoun je s 29 obrana bio jaka karika Capitalsa, koji se nalaze na 13. poziciji ligaške ljestvice. Bruinsi su drugi na Istoku, a četvrti ukupno.

Jednaki broj bodova kao Bruinsi (64) imaju Vancouver Canucksi nakon što su u svojoj Rogers Areni s 3:2 poslije raspucavanja bili bolji od Edmonton Oilersa. Kanadski derbi odlučio je novak Hodgson u petoj seriji. Oilersi na pauzu idu kao pretposljednja momčad lige i sa šest uzastopnih poraza u gostima.

64 boda imaju još Nashville Predatorsi i Chicago Blackhawksi koji su u United Centeru međusobno odmjerili snage. Predatorsi su slavili 3:1, no Hawksima su šanse unaprijed bile umanjene zbog izostanaka kapetana Toewsa i lijevog krila Sharpa.

Minnesota Wild je prekinula nevjerojatan niz od 11 uzastopnih poraza u gostima pobijedivši Colorado 3:2, a nakon pet poraza u pet uzastopnih gostovanja hokejaši Buffalo Sabresa su u New Jerseyju napokon okusili slast pobjede. Bilo je 2:1 poslije raspucavanja.

Drugi dan u nizu sastali su se hokejaši New York Islandersa i Toronto Maple Leafsa. I ovaj put pobjednik je bio isti. Nakon 3:0 u ponedjeljak, dan kasnije Leafsi su slavili puno teže - s 4:3 poslije produžetka. Islandersi su vodili 2:0 da bi se 13 sekundi prije kraja regularnog dijela morali spašavati. Parentau je izjednačio na 3:3. U produžetku MacArthur je zabio pogodak za pobjedu.

Poslije raspucavanja do pobjede su došli i Philadelphia Flyersi u gostima kod Floride. Panthersima nije pomoglo niti 35 obrana Clemmensena, a Flyersi, trenutno osmoplasirana momčad lige, trijumf su izborili golom Girouxa. On je jedini pronašao put do mreže u raspucavanju.

Tampa je protiv Columbusa došla do četvrte uzastopne pobjede, Dallas Starsi su protiv Anaheima došli do pobjede nakon pet uzastopnih poraza i tako spriječili šestu uzastopnu pobjedu Ducksa, a San Jose je u Calgaryju slavio pogotkom Ferriera u posljednjoj trećini (1:0). Phoenix je na svom ledu pobijedio Ottawu i upisao prvu pobjedu poslije tri poraza u nizu.

Noćas se sastaju Montreal i vodeća momčad lige, Detroit. Bit će to posljednja utakmica prije All-Star susreta u nedjelju u Ottawi.

NHL, 24. siječnja:
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 1:2 (SO), New York Rangers - Winnipeg Jets 3:0, New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3:4 (OT), Washington Capitals - Boston Bruins 5:3, Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2:3 (SO), Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 4:2, St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 2:3 (SO), Chicago Blackhawks - Nashville Predators 1:3, Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:0, Calgary Flames - San Jose Sharks 0:1, Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2:3, Phoenix Coyotes - Ottawa Senators 3:2, Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!