Vodeni sportovi

Settebello bez problema s Njemačkom

Marko Domljanović • srijeda, 25.01.2012.
Settebello bez problema s Njemačkom
Foto: Kristijan Komarica

U prvom dvoboju za ulazak među četiri najbolje reprezentacije Italija se bez problema obračunala s Njemačkom i tako izborila polufinalni susret protiv Srbije. Ključnom se pokazala talijanska obrana na koju Nijemci u drugom poluvremenu jednostavno nisu uspjeli pronaći odgovor.

ITALIJA - NJEMAČKA 9:4 (2:1, 3:2, 3:1, 1:0)

Eindhoven, Europsko prvenstvo, četvrtfinale
Suci: Levin (IZR) i Stavridis (GRČ)

ITALIJA: Pastorino, Perez 2, Gitto, Figlioli, Giorgetti, Felugo, Figari 1, Gallo 1, Presciutti 3, Fiorentini 1, Aicardi, Lapenna 1, Volarević

NJEMAČKA: Tchigir, Wollthan, Schroedter, Real, Stamm, Politze 1, Bukowski, Schueler, Kreuzmann, Oeler 3, Schlotterbeck, Roessing, Kong

Utakmica je počela promašajima s obje strane jer su Nijemci najprije propustili poentirati s igračem više, a Talijani uzvraćaju uslugu promašenim petercem. Ipak, nakon što je Njemačka pogodila gredu, Italija napokon dolazi u vodstvo zahvaljujući Gallu. Slijedi novo isključenje Talijana što ovaj put realizira Oeller, ali njemu na drugoj strani odgovara Perez za 2:1 nakon prvih osam minuta.

Prvo odvajanje Talijana na dva pogotka prednosti stiže nakon kontranapada kojeg uspješno realizira Figari, ali Politze nešto kasnije vraća Njemačku na samo pogodak zaostatka iz situacije s igračem više. Isto je već u idućem napadu pošlo za rukom i Presciuttiju, no Oeler brzo smanjuje na 4:3. Posljednji strijelac u prvom poluvremenu opet je bio Presciutti pa Talijani na odmor ipak nose dva gola viška.

Settebello je prvi zabio i u trećoj četvrtini i to već u prvom napadu nakon vrlo lijepe akcije koju je pogotkom okrunio Lapenna. Na velikih 7:3 zatim podiže Perez nakon isključenja Politzea, ali nakon ovog pogotka ostao je tračak sumnje jer nije bilo sasvim jasno je li lopta u cijelosti prešla gol-crtu. Njemačka tada uzvraća iz peterca kojeg realizira Oeler, ali na ugodnih plus četiri vraća Deni Fiorentini, Splićanin u talijanskim redovima.

Bilo je teško očekivati da će Njemačka uspjeti nešto drastično promijeniti u posljednjoj dionici, a potvrda talijanske pobjede stiže nakon dvije i pol minute igre kada novi protuudar realizira Presciutti. To je ujedno bio i posljednji pogodak na utakmici pa Italija sa 9:4 sasvim zasluženo odlazi u borbu za medalje.

EP 2012., završnica

četvrtfinale

Crna Gora11:9Grčka
Italija9:4Njemačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012., završnica

četvrtfinale

Crna Gora11:9Grčka
Italija9:4Njemačka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!