Vodeni sportovi

Crnogorci izborili europsko polufinale

Ivana Jurica • srijeda, 25.01.2012.
Crnogorci izborili europsko polufinale
Foto: EPA

Pobjedom od 11:9 nad Grčkom reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Europskog vaterpolskog prvenstva u nizozemskom Eindhovenu. Mučili su se Perovićevi izabranici u prvom dijelu, nije ih služio napad s igračem više, ali u drugom dijelu kad je i to krenulo, uz golove braće Janović i Gojkovića Crnogorci su došli do pobjede vrijedne polufinala.

Grčka – Crna Gora 9:11 (4:2, 2:4, 2:4, 1:1)

Grčka: Karampetsos, Mylonakis 1, Miralis 2, Kokkinakis 1, Delakas, Theodoropoulos, C.Afroudakis 1, Ntoskas 2, G.Afroudakis, Fountoulis, Mourikis 1, Voulgarakis 1, Tsalkanis. Trener: Dragan Andric.

Crna Gora: Radić, Draško Brguljan 1, Pasković, Petrović, Klikovac, Radović, M.Janović 3, N.Janović 2, Ivović 1, Zloković 1, Gojković 3, Jokić, Ščepanović. Trener: Ranko Perović.

Suci: Koryzna (Poljska), Teixido (Španjolska )

Crnogorci susret otvaraju vodstvom: iz peterca do početne ih je prednosti doveo Mlađan Janović. Grčka ubrzo preokreće rezultat, u vodstvo od 2:1 dovodi ih Miralis. Gojković je izjednačio rezultat, ali na kraju prve četvrtine Grci su ipak bili u prednosti, za 3:2 zabio je Vulgarakis, a za 4:2 Mourikis. Crnogorci svoje prilike s igračem više nisu dobro koristili, za razliku od Grka koji su bili u potpuno drugačijem ritmu kad je brojčana prednost u bazenu u pitanju.

Ponovno su prvi pogodak u četvrtini postigli Crnogorci: ovog puta Zloković iz kontranapada. Iako su i dalje nastavili s promašajima s igračem više, Crna Gora je ipak došla do izjednačenja, za 4:4 precizan je Nikola Janović. Totalni preokret Perovićeve momčadi: premda su i peti pokušaj s igračem više propustili realizirati, Brguljan je iz kontranapada svojoj momčadi ponovno donio vodstvo (5:4). Poslije tri uzastopna gola, Grčka je preko Ntoskasa poravnala rezultat. Odmah potom Milonakis vraća prednost na stranu svoju momčad, ali Ivović u zadnjoj minuti poluvremena izjednačava rezultat na 6:6.

S neodlučenim se rezultatom ušlo u drugo poluvrijeme. Perovićeva momčad s dva uzastopna gola otvara drugo poluvrijeme: dva je puta strijelac bio Mlađan Janović, od čega jednom s igračem više što je bio tek prvi gol s igračem više crnogorske reprezentacije. Priključuje se i drugi Janović, Nikola i na semaforu svijetli 9:6. Afroudakis smanjuje na 9:7, a Miralis vraća na minus jedan. Ipak, pola minuta prije kraja treće četvrtine Crnogorci su vratili na plus dva u svoju korist preko Gojkovića.

S plus dva (10:8) Crne Gore ušlo se u odlučujućih osam minuta igre. Tad je još jedan gol upisao Gojković za 11:8. Dvije minute prije kraja Ntoskas je smanjio na 11:9, što je i bio konačan rezultat utakmice.

Crnu Goru u polufinalu u petak čeka Mađarska, dok će Grci u borbi za peto mjesto igrati protiv Njemačke.

EP 2012., završnica

četvrtfinale

Crna Gora11:9Grčka
Italija9:4Njemačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012., završnica

četvrtfinale

Crna Gora11:9Grčka
Italija9:4Njemačka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!