Rukomet

Goluža: "Hladnih glava protiv Srba"

Zvonka Keliš • srijeda, 25.01.2012.
Goluža: "Hladnih glava protiv Srba"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjem i ujedno trećem kolu skupine II Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji nije uspjela svladati reprezentaciju Mađarske, već je susret u novosadskoj SPENS dvorani završio bez pobjednika. Nakon susreta izbornik Slavko Goluža nije bio zadovoljan igrom svih svojih igrača večeras, dok je za susret protiv Srbije najavio hladnu glavu i krvava koljena. Najbolji hrvatski strijelac u susretu s Mađarima, Zlatko Horvat, pronašao je pogreške u igri Hrvatske večeras te je na koncu najavio što Hrvate očekuje u polufinalu sa Srbijom.

U susretu s Mađarima izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, dao je priliku igračima koji do sada nisu imali veću minutažu, no nakon susreta, za kamere HRT-a, Goluža je izjavio kako ipak nije bio u potpunosti zadovoljan njima: "Nakon onako važne utakmice jučer protiv Francuske nismo imali puno vremena za regeneraciju. Utakmica je trebala poslužiti svrsi, no nisam u potpunosti zadovoljan pojedinim igračima, trebali su iskoristiti priliku da igraju svih 60 minuta. Ipak sam zadovoljan s nekim igračima danas budući da sam iskoristio priliku da odmorim igrače koji su puno igrali do sada. Potrebna nam je svježina za naredne utakmice. Sve u svemu, mogli smo pobijediti danas i šteta što nismo."

Pred Hrvatskom je sada polufinalni susret s domaćinom, Srbijom: "Prije svega moramo u tu utakmicu ući velikog srca i hladne glave, moramo dati sve od sebe, dakle, ponovno zasukati rukave i potom krvavih koljena izaći s parketa", izjavio je Goluža.

Pozitivan Losert

Odličan je u susretu s Mađarskom bio Venio Losert koji je na golu zamijenio Mirka Alilovića: "Venio je od prvoga dana otkada je u reprezentaciji veoma pozitivan, motivira cijelu ekipu, dobro surađuje s Mirkom te je jedan od najstarijih igrača ovdje. Danas je odradio svoj posao tako da je bio pozitivan."

U Srbiju je ovih dana stigao i mladi Batinović, dok je već nekoliko dana uz momčadi i Marino Marić, stoga je u zraku ostalo visjeti pitanje hoće li Goluža mijenjati igrači te koga će prijaviti za daljnju fazu natjecanja: "Ne možemo ostati na jednom krilu, naime, Štrlek nam se ozlijedio već u prvih deset minuta utakmice sa Španjolskom. Mogao je igrati dok je koljeno bilo toplo, no kada se ohladilo više nije mogao igrati. Moram, dakle prijaviti Batinovića kako bi zamijenio Štrleka na toj poziciji, no sve ostalo ostaje isto", zaključio je Goluža.

Najefikasniji hrvatski strijelac večeri, Zagrebov Zlatko Horvat, u susretu s Mađarima našao je kako dobre tako i neke loše stvari: "Gledamo sebe, a ne druge tako da nismo utakmici pristupili na način da su oni dobili Francuze. Kao što je rekao izbornik danas su priliku dobili igrači koji su do sada manje igrali. Istina je da u par navrata nismo odigrali kako treba, kako smo se dogovorili, međutim, većim smo dijelom utakmice dobro izgledali u obrani. Na kraju njihovih napada ipak je nedostajalo koncentracije da se olako ne prime golovi."

Uz izbornika Golužu i Horvat je za nacionalnu televiziju prokomentirao što Hrvate očekuje u polufinalu protiv Srbije, kao i šanse koje imaju obje ekipe za pobjedu: "Srbi su, uz Španjolce, jedina ekipa bez poraza. Bit će teško budući da igramo na njihovu terenu i pred prepunom beogradskom Arenom. Znam kako je igrati pred takvom publikom koja će njima zasigurno biti osmi igrač. Međutim, vjerujem u nas, ipak smo mi reprezentacija Hrvatske koja je u posljednjih desetak godina u samom vrhu. Na papiru su ipak šanse 50-50, ali dat ćemo sve od sebe da uđemo u toliko željeno finale."

Euro 2012. - Skupina II

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Francuska29:29Island
Španjolska35:32Slovenija
Mađarska24:24Hrvatska
1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 14:27
    hrvati imaju dužu i kvalitetniju klupu, i iskustvo je na njihovoj strani, međutim to ne mora ništa da znači u susretima između cro i srbije, a što dokazuju i neki prošli okršaji, gdje su jedni ili drugi u određenim sportovima bili realno dominantniji, a igrane su egal utakmice (srbija cro u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 14:07
    Ajmo naši sretno igrajte za sve one koje su napali u Novom Sadu i neka Bg Arena čuje ko su hrvatski navijači i igrači i neka čuju "Zovi, samo zovi..."
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 11:46
    @peko....a sad se lijepo probudi, razbudi, umij se i pomiri s činjenicom da ćeš u nedjelju slušati 'Lijepu našu' u Bg areni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 11:41
    hrvati spremite se za razvaljivanje,razbicemo vas ko beba zvecku
    Obrisan korisnik
  • Mihalj26.01.2012. u 09:42
    hladnih glava, a vruća srca
    Mihalj