Zimski sportovi

Montreal demolirao Detroit

Krešimir Ferlak • četvrtak, 26.01.2012.
Montreal demolirao Detroit

Posljednju utakmicu prije All Star pauze odigrali su Montreal i vodeća momčad lige Detroit. Bio je to jednosmjerni susret u kojem je Montreal većim dijelom bio jedina momčad na terenu, a gosti su izgledali potpuno izgubljeno.

Trener Detroita Mike Babcock upozoravao je prije utakmice da im se ne smije dogoditi raspad u zadnjem susretu prije pauze zbog All Stara. Detroit je prvi u ligi i Babcocka je mučilo da ekipa ne bude mislima već na odmoru. Ali upravo to se desilo. Detroit na utakmicu kao da nije ni došao. Ili barem na prvu polovicu iste.

Nije to bila momčad koja je prva u Nhl-u, Red Wingsi su izgledali kao da su došli iz neke nižerazredne europske lige. Canadiensi su im radili što su željeli, a samo su u prvom periodu postigli četiri pogotka. U vodstvo ih je doveo Rene Bourque nakon što je u gol preusmjerio ubacivanje Scotta Gomeza. Ubrzo prednost povisuje Aleksej Emelin, a bio je to prvi pogodak njegove Nhl karijere.

Domaćinima je sve nastavilo ulaziti pa su se u strijelce do kraja prve trećine upisali još David Desharnais i Tomas Plekanec. Bio je to kraj za također neprepoznatljivog Jimmya Howarda, kojeg na vratima gostiju mijenja Ty Conklin. On je također odmah dobio dobrodošlicu, tako da su prva dva udarca završila u njegovoj mreži. Prvi je uputio Max Pacioretty, a za nevjerojatnih 6:0 Montreala nakon 25 minuta igre zabio opet Desharnais.

Tih šest pogodaka domaćini su postigli iz samo deset udaraca, što dovoljni govori o igri Detroita. Izgubljeni gosti su tek nakon toga došli na utakmicu, ali raspoloženim domaćinima nisu mogli puno. Uspostavili su Red Wingsi ravnotežu, upućivali sve više udaraca, ali poput svojih suigrača i Carey Price je bio u odličnom izdanju.

Gosti su ipak pronašli put iza njegovih leđa, 21 sekundu nakon početka trećeg perioda smanjio je Jiri Hudler. Red Wingsi su odigrali nešto bolji treći period, te su još jednim pogotkom Hudlera smanjili na 6:2, ali dalje od toga nije išlo. Da je to ipak bila večer Canadiensa, potvrdio je Erik Cole pogotkom za konačnih 7:2 pred sam kraj utakmice.

Upozorenja Babcocka nisu urodila plodom, a nakon utakmice, trener gostiju nije tražio isprike.˝Bili smo grozni. I neću gledati snimku utakmicu, nego idem popiti piće˝, rekao je Mike Babcock. Trener domaćina Randy Cunneyworth je naravno imao drugačije viđenje.˝Trebamo zapamtiti mnogo toga iz ovog susreta i nastaviti tamo gdje smo večeras stali˝, zaključio je trener Canadiensa.

Momčadi su sada na odmoru, osim najboljih igrača koji će se skupiti u Ottawi na All Star vikendu. Regularni dio Nhl sezone nastavlja se u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn26.01.2012. u 12:35
    debakl bas kad su jedina utakmcia dana... da svi mogu vidjet ;)
    greenhorn
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 11:39
    pad sistema, al bit će bolje nakon pauze. treba srušit onaj rekord domaćih pobjeda
    Obrisan korisnik