Nogomet

Srna: "Teže je biti kapetan reprezentacije"

Ante Dubravac • petak, 27.01.2012.
Srna: "Teže je biti kapetan reprezentacije"
Foto: Kristijan Komarica

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Šahtara iz Donecka Darijo Srna vjeruje da pod vodstvom Slavena Bilića reprezentacija može napraviti dobar rezultat na predstojećem Europskom prvenstvu.

U velikom intervjuu za magazin Four Four Two Darijo Srna se posebno osvrnuo na nove reprezentativne obaveze, ali i na teške kvalifikacije koje su ipak uspješno završene.

"Tijekom kvalifikacija nikada nismo izgubili vjeru. Naš izbornik Slaven Bilić zadržao nam je tu vjeru, čak i u trenucima kada je njegov posao izgledao vrlo nesiguran i to se na kraju isplatilo," izjavio je Srna i dodao: "Vjerujem da na Euru možemo igrati na vrlo visokoj razini."

29-godišnji Srna kapetansku vrpcu nosi i u klubu i u reprezentaciji: "Teže je biti kapetan reprezentacije, jer u njoj odigrate samo sedam ili osam utakmica u jednoj godini i svaki puta imate samo nekoliko dana za pripremu."

Kapetan ima poseban odnos s izbornikom Slavenom Bilićem s kojim je neko vrijeme zajedno i igrao u Hajduku: "Slaven mi je dao kapetansku vrpcu i to mi je bila velika čast. Neki su sumnjali da sam ja prava osoba za tu ulogu, ali izbornik je pokazao veliku vjeru u mene i na tome sam mu zahvalan."

Srna se osvrnuo i na svoju ulogu u klubu i reprezentaciji: "Ja sam počeo kao krilo i uvijek sam bio uz crtu, tražeći centaršut ili dobro dodavanje."

Na kraju je bilo neizbježno pitanje o eventualnom transferu u neki od vodećih europskih klubova: "Imao sam nekoliko vrlo ozbiljnih ponuda iz Engleske i Španjolske, ali nikada zapravo nisam htio otići. U ovom klubu sam toliko toga ostvario i uvijek sam uživao podršku navijača, zbog čega bi odlazio? Šahtar je moj drugi dom. Ja sam kapetan velikog kluba," zaključio je Srna.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 13:17
    zapravo i nisi imao konkretnu ponudu, ne umanjujem tvoje igracke kvalitete
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 12:05
    Pored takvog komentara, sigurno je da nisi shvatio!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj27.01.2012. u 10:57
    i tako. još jednom nam srna veli da neće iz šahtara. shvatili smo... zašto igrati za barcelonu kad može za šahtar :)
    Mihalj