Košarka

Vlašić: "Želimo dobiti svaku utakmicu"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 27.01.2012.
Vlašić: "Želimo dobiti svaku utakmicu"
Foto: Martina Japundžić

Šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda ostvarili su košarkaški Jollyja Jadranske banke Šibenik otkako je na njihovu klupu sjeo Hrvoje Vlašić. Osim pobjeda u prvenstvu imaju i jedan poraz u Kupu i to od Alkara na Baldekinu. A upravo taj poraz šibenskim je košarkašima i dodatan motiv uoči novog međusobnog ogleda, ovog puta u Sinju u 15. kolu A-1 lige.

"Čeka nas dosta teško gostovanje", istaknuo je u uvodu trener Hrvoje Vlašić, pa dodao: "Znamo da oni pa sigurno 20-30 % bolje igraju kući nego vani. Analizirajući onu utakmicu u Kupu mi smo zbilja podbacili. Mislim da se svake godine kroz sezonu dogodi jedna takva utakmica. Dobro smo izanalizirali naše greške, isključivo smo radili pripremu samo analizirajući tu utakmicu. Ono što je najosnovnije i najbitnije: moramo zaustaviti njihove dvije osovine, a to su Gaurina i Župić, u tom smjeru smo se i spremali. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni ostale. Morat ćemo igrati i puno bolje napadački, puno koncentriranije. Ovdje na utakmici kad smo poraženi vidjeli ste da smo prebrzo i prelagano rješavali napade. Morat ćemo imati puno više strpljenja i puno bolje kažnjavati njihove postavke u obrani."

"Poraz nas ne bi puno poremetio, međutim, mi idemo stalno od utakmice do utakmice. Želimo pobijediti svaku. To je moto i momčadi i kluba. Ne opterećujemo se trenutnim položajem na ljestvici. Pobjeda bi nam sigurno puno značila u daljnjem nastavku, ne samo zbog tablice, nego bi nam dala dodatno samopouzdanje, kao što su nam dale i dosadašnje gostujuće pobjede", rekao je trener Jollyja .

Vlašić je istaknuo i kako su imali manjih zdravstvenih poteškoća, ali je izrazio i nadu da će svi igrači biti u konkurenciji za vruće gostovanju u Sinju. Na pitanje hoće li u sastavu biti i Denis Vrsaljko Vlašić je odgovorio: "U konkurenciji je, međutim, sastav ću izdiktirati večeras, poslije zadnjeg treninga."

Atmosferu u Sinju potencirao je i Vlašić: "Lijepo je igrati u takvoj atmosferi, tako da mislim da je to za prave sportaše dodatni motiv."

"Za ovu utakmicu pripremam se kao i za svaku drugu. Istina je da je tamo najbolja atmosfera u čitavoj ligi, ali to ne predstavlja nikakav poseban presing. Dakle, ovo je kao i svako drugo gostovanje", kazao je dan prije utakmice i nadareni 16-godišnji playmaker Josip Gulam.

"Sigurno da očekujemo pobjedu koja nam može puno značiti, koja nas može približiti ulasku u Ligu za prvaka. Poraz, ako se i dogodi, vjerujem da nas neće izbaciti iz daljnjeg ritma. Sinjani su nas izbacili iz Kupa i to u dosta ranoj fazi, a to nismo očekivali. Tako da bi to trebao biti dodatan motiv", dodao je Gulam.

I završna Gulamova riječ: "Ako oni na nas krenu borbeno mi moramo uzvratiti najmanje istom mjerom, ako ne i još jače i tu tražiti svoju pobjedu. Ne smijemo pustiti da nas netko napada a da mi se samo branimo."

Košarkaši Jollyja Jadranske banke Šibenik u Sinju neće biti bez podrške. Na put se sprema veseli autobus, a mnogi će doći i vlastitim automobilima kako bi pružili podršku trenutno drugoplasiranoj momčadi A-1 lige.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 22:18
    "....kako bi pružili podršku trenutno drugoplasiranoj momčadi A-1 lige." što nisu oni 3.?
    Obrisan korisnik