Rukomet

Lacković: "Igrali smo kako su oni htjeli"

Zvonka Keliš • petak, 27.01.2012.
Lacković: "Igrali smo kako su oni htjeli"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji. Bolji je pred prepunom beogradskom Arenom bio domaćin, Srbija. Hrvatski kapetan Igor Vori složio se s izbornikom Slavkom Golužom kako su Srbi uspavali Hrvate svojim sporim rukometom. Blaženko Laković je pak pozvao na pozitivno razmišljanje i najavio lov na broncu.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori za HTV je prokomentirao što se dogodilo u susretu: "Ono što smo u prvom dijelu obranili nismo iskoristili u svoju korist u napadu. Ni kada smo imali dva gola prednosti nismo dobro odigrali u napadu, brzo smo pucali na gol te smo promašili. S druge strane, oni su nam zabijali brze golove i vratili su se u život. Na kraju su nam iz deveterca zabili pogodak."

Kazao je Vori i što se dogodilo u drugom dijelu: "U drugom poluvremenu su Srbi pojačali obranu, Stanić se razbranio, a mi smo se počeli 'čupati'. Sve je krenulo nizbrdo, nismo ih mogli zaustaviti. Sada se moramo oporaviti za nedjelju i Španjolce."

Ni Voriju se, kao ni izborniku Goluži, nije svidio spor napad Srbije. "Ovakav rukomet u kojem se napad igra po dvije, dvije minute i pol prolazi sada, no toga u modernom rukometu nema nigdje. To je ono što su im svi dozvoljavali tijekom cijelog turnira, no ne moguće je tako igrati jer te uspavaju i ono što je najgore, na kraju primiš gol. Imaju i dobru taktiku da im jedan igrač uvijek ostane ležati na podu, iskusni su u takvoj igri."

Svoj osvrt na susret sa Srbijom ponudio je i Blaženko Lacković: "Dogodilo se da smo im dozvolili da igramo kako su oni htjeli. Srbi igraju spori rukomet, no zabijali smo mi i lagane golove te smo tu imali prednost da u prvom dijelu povedemo s više golova razlike. Međutim, u drugom dijelu je Stanić obranio nekoliko dobrih lopti, dok naša obrana nije bila nimalo dobra. Uvukla se nervoza u naše redove i nismo se uspjeli vratiti u utakmicu."

Na kraju svega Lac je pozvao i na pozitivnost budući da je Hrvatska dobro igrali kroz cijelo Europsko prvenstvo te sada ima priliku uzeti broncu. "Moramo biti pozitivni, dobro smo igrali cijeli turnir. U nedjelju nas očekuju Španjolci i koliko nas god sada boli ovaj poraz, moramo se koncentrirati na njih i uzeti uzeti brončanu medalju", zaključio je Lacković.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 17:40
    i danas Lac nije imal muda i hrabrosti ? 8 golova mora da je slučajnost ? e fuseru glavno da si ti pametan !!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 19:45
    sve ovo stoji za bagru neobrazovanu i neinteligentnu, video sam ih juče i previše, i naravno da ih ne podržavam, ali odakle ti budalaština da sami sebe zovemo gospodom?!, realno smo daleko od toga! ali čemu ovakav tvoj komentar kad se isto dešava kod vas, ne vidim da ste promil bolji od nas... p.s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 16:05
    Trenutno jesu bolji i nema mudrovanja, ipak da se igralo na neutralnom terenu glatko bi Hrvatska dobila.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 11:31
    [QUOTE=Ronaldo9]pretužno je da jedna tako iskusna reprezentacija iz godine u godinu ponavlja iste pogreške, nikad nisu bili u stanju prelomit utakmicu[/QUOTE 100% SE SLAŽEM...Mi od 2004. stvarno nismo u stanju ništa prelomit...di je sad Pacsk sa 'Odama' velikom Červaru (i njegovom pobjedničkom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 11:20
    Da imamo svjetskog broja 1 u tenisu i da se sastaje s 256. Srbinom promašivao bi nemoguće i na kraju izgubio. Vaterpolo (Kranj), košarka (rep. i Cibona), nogomet (u sred Zagreba), rukomet, itd., itd...previše slučajnosti da ne bi bilo pravilo. I nakon što nas izudaraju sjekirama, a njihovo vodstvo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik