Vodeni sportovi

Hrvatska na kraju deveta

Marko Domljanović • subota, 28.01.2012.
Hrvatska na kraju deveta
Foto: Sandro Donda

Posljednja utakmica hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Eindhovenu protekla je u revijalnom tonu i zaključena je uvjerljivom pobjedom protiv domaćina. Nakon uspavane prve četvrtine, Hrvati su ubacili u brzinu više i razlika u kvaliteti došla je do punog izražaja.

Nizozemska - Hrvatska 4:16 (1:2, 1:5, 2:4, 0:5)

Eindhoven, Europsko prvenstvo, utakmica za 9. mjesto
Suci: Taylan (TUR) i Vogel (MAĐ)

Nizozemska: Stil, De Bruijn, Krame, Gerritse 2, Gielen, Lindhout, Gottemaker 1, Frauenfelder 1, Verweij, Spijker, T. Lucas, M. Lucas, Stegman

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković 2, Muslim, Karač 1, Bušlje 1, Sukno 5, Barač 2, Paškvalin, Obradović 1, Buljubašić

Prvi pogodak na utakmici bio je djelo Dobuda nakon dvije minute, a sredinom prve četvrtine Bošković pogađa za 2:0 i to s igračem više. Nizozemci se ipak nisu predavali i za to su nagrađeni pogotkom Gottemakera pola minute prije kraja.

U drugoj se dionici Hrvatska malo trgnula pa brzo opet pogađaju Bošković i Dobud, a njima se s dva pogotka pridružuje i Sukno pa razlika na semaforu dolazi do očekivane razine. Niz Barakuda prekinuo je Frauenfelder, ali posljednju riječ u prvom poluvremenu ipak imaju Hrvati koji golom Obradovića 15 sekundi prije odmora odlaze na uvjerljivih 7:2.

Odnos snaga u bazenu nije se previše mijenjao ni u trećoj četvrtini pa hrvatska prednost nastavlja rasti. Barač i Sukno postavljaju 9:2, a Gerritse privremeno smanjuje nakon tri minute igre. Uslijedili su golovi Jokovića i Karača, a zatim Nizozemci još jednim pogotkom Gerritsea zaključuju četvrtinu i u posljednjih se osam minuta ulazi s 11:4.

U posljednjoj su dionici hrvatski reprezentativci potpuno razbili Nizozemce utrpavši im pet golova do kraja utakmice za konačnih 16:4 i uvjerljivo osvojeno deveto mjesto. Ipak, to ni približno nije dovoljno za ispiranje gorkog okusa s ovog Europskog prvenstva koje će svi navijači hrvatske reprezentacije htjeti što prije zaboraviti.

EP 2012., završnica

za 9. mjesto

Nizozemska4:16Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012., završnica

za 9. mjesto

Nizozemska4:16Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!