Zimski sportovi

Nova pobjeda Didiera Cuchea

Ivor Krapac, Ana Legradi • subota, 28.01.2012.
Nova pobjeda Didiera Cuchea
Foto: Bojan Koprivica

Tjedan dana nakon što je slavio na spustu u Kitzbühelu, Didier Cuche uzeo je novu pobjedu u skijaškom Svjetskom kupu, ukupno treću ovosezonsku. Iskusni Švicarac, koji je najavio da će po završetku sezone okončati karijeru, bio je najbrži na spustu u Garmisch-Partenkirchenu, ispred drugoplasiranog Kanađanina Erika Guaya i Austrijanca Hannesa Reichelta, koji je završio na trećem mjestu. Natko Zrnčić-Dim, jedini hrvatski predstavnik, ostao je bez bodova...

Drugi vikend zaredom, 37-godišnji Švicarac Didier Cuche došao je do spustaške pobjede u Svjetskom kupu. Cuche je prošle subote bio najbolji u Kitzbühelu, a sedam dana kasnije, novo slavlje osigurao je u Garmisch-Partenkirchenu. Ovo mu je treća ovosezonska pobjeda, nakon što je nadjačao konkurenciju i početkom sezone na spustu u kanadskom Lake Louiseu.

S ovom pobjedom, Cuche se probio na prvo mjesto u spustaškom poretku Svjetskog kupa. Pretekao je sunarodnjaka Beata Feuza, koji je ove subote bio neočekivano slab, završivši tek na 23. mjestu, s 1.10 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Drugo mjesto pripalo je Kanađaninu Eriku Guayu, koji je imao 27 stotinki zaostatka za Cucheom, a na trećoj poziciji završio je Austrijanac Hannes Reichelt, sa zaostatkom od 30 stotinki za ove subote najbržim. Na četvrtom mjestu su poravnati bili Talijan Christof Innerhofer i Slovenac Andrej Šporn, s po 39 stotinki zaostatka.

Jedini hrvatski predstavnik na subotnjem spustu bio je Natko Zrnčić-Dim, koji nije bio u krugu osvajača bodova. Završio je na 45. mjestu, s 1.89 sekundi zaostatka za Cucheom.

Ivica Kostelić nije nastupio, a najavljen je za nedjeljnu utrku superveleslaloma. Stanje na vrhu ukupnog poretka Svjetskog kupa nije se bitnije promijenilo. Najbolji hrvatski skijaš i dalje na vrhu ima 80 bodova prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Marcelom Hirscherom, dok je na trećem mjestu Beat Feuz, koji je s u subotu osvojenih osam bodova smanjio zaostatak na 232 boda za Kostelićem.

Garmisch-Partenkirchen, spust:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:09.10
2. Erik Guay (Kanada) +0.27
3. Hannes Reichelt (Austrija) +0.30
4. Christof Innerhofer (Italija) +0.39
Andrej Šporn (Slovenija)
6. Dominik Paris (Italija) +0.43
7. Johan Clarey (Francuska) +0.44
8. Klaus Kröll (Austrija) +0.50
9. Adrien Theaux (Francuska) +0.55
10. Patrick Kueng (Švicarska) +.61
Joachim Puchner (Austrija)
...
45. Natko Zrnčić Dim +1.89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!