Rukomet

Vuković: "Pobjeđuje onaj s većim srcem"

Damir Žbulj • subota, 28.01.2012.
Vuković: "Pobjeđuje onaj s većim srcem"
Foto: Dario Dodić

Srpski rukometaši ostvarili su povijesni uspjeh. Svladavši Hrvatsku u polufinalu dobili su priliku u nedjelju protiv Danske boriti se za zlato, u završnoj utakmici Europskog prvenstva, na domaćem terenu beogradske Arene. Izbornik Veselin Vuković i igrači svjesni su prilike koja im se pruža te su najavili kako će pokušati dati sve od sebe da još jednom na Euru svladaju Dansku.

Srbija je u polufinalu Eura nadvisila Hrvatsku 26:22 te je tako osigurala finalnu utakmicu u nedjelju u 17 sati s reprezentacijom Danske. Izbornik Veselin Vuković i igrači svjesni su ostvarenog uspjeha, ali i prilike da se uz osvajanje zlata na domaćem terenu osigura i izravan plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Dobra odluka izbornika

"Presretni smo, ali bit ćemo svjesniji uspjeha kada se sve završi. Igrači možda ponekad očekuju i previše od mene. U prvom poluvremenu nije niti obrana funkcionirala pa nisam niti ja mogao dati svoj doprinos. Izbornik me pametno odmorio za drugo poluvrijeme. U finalu sam i priželjkivao Dance, već smo ih dobili, poznajemo ih. Dok za Španjolce i dalje mislim kako su najbolja ekipa na prvenstvu, ali niti oni nisu imali snage za završnicu," pojasnio je jedan od junaka srpske pobjede nad Hrvatskom, vratar Darko Stanić.

"Zna se što je finale. Ne mora uvijek pobijediti bolja ekipa, nego ona s većim srcem. Šansu imamo i napravit ćemo sve da osvojimo zlato," naglasio je izbornik Srbije Vuković.

Vuković je naglasio kako je njegova reprezentacija 'potrošena', iscrpljena i načeta ozljedama: "Ovo je utakmica za povijest srpskog rukometa. Ranjeni smo, umorni, potrošeni, ali ćemo uz pomoć naših fenomenalnih navijača pronaći snagu za finalni obračun za zlato."

Srbija je već na otvaranju turnira svladala Dansku te će im biti izuzetno teško svladati istog protivnika u nešto manje od dva tjedna, no, Srbi osim zlata imaju i motiv više - izravni plasman na Olimpijske igre. "Bit će to veliki podvig ako ih svladamo dva puta u dva tjedna. Vidljivo je kako se dižu iz utakmice u utakmicu. Naravno, pitanje je kako će reagirati na punu Arenu, ali ovo je naša prilika da se direktno plasiramo u London."

"Ostalo nam je malo vremena za pripremu. No, moram objasniti igračima da se na opterećuju. U finalu ne mora nužno pobijediti bolja momčad. Pokušat ćemo iskoristiti priliku koja nam se ukazala, a sigurno da im pripremam i poneko iznenađenje," tajnovit je za kraj bio selektor Srbije.

Recept za pobjedu protiv Danske ponudio je i Marko Vujin, koji smatra kako treba zaustaviti brzu igru njihovih protivnika u finalu: "Moramo igrati što duže napade, ali i spriječiti njihovu kontru i brzi centar, jer im to izuzetno odgovara. Oni su iskusniji od nas,a li ako ćemo igrati u ritmu i kvaliteti kao do sada, mislim kako neće biti problema."

Lijevi vanjski Srbije Momir Ilić predvodio je svoju reprezentaciju protiv Hrvatske s osam postignutih golova, a ovako očekuje sutrašnje finale: "Ovo je prvi put da igramo utakmicu za zlato, očekivanja su velika, ali ovo nam je prilika života. Moramo ostati hladne glave, što je izuzetno teško nakon ovakve pobjede nad Hrvatskom."

"Čudan je to osjećaj. Napravili smo nevjerojatne stvari, a još se ne možemo veseliti, jer je najvažnija utakmica pred nama," zaključio je za kraj Ilić.

Hrvatska svoj dvoboj za treću poziciju protiv Španjolske igra u nedjelju u 14.30 sati, dok je finalni okršaja Danaca i domaćina Srba u beogradskoj Areni na rasporedu u 17 sati.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 01:05
    ako pobjeđuju oni s većim srcem onda bi po vukovićevom makedonci trebali bit prvaci :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 17:49
    Kako je Vuković osmislio strategiju dugog napada? Čuo je poslovicu: "Ne je.. lep nego dosadan."
    Obrisan korisnik