Košarka

Novi poraz Unicaje, slab dan Hrvata

Bojan Meštrović • subota, 28.01.2012.
Novi poraz Unicaje, slab dan Hrvata
Foto: Kristijan Komarica

U prvim utakmicama 18. kola ACB lige Unicaja je doživjela neugodan poraz na gostovanju kod Gran Canarije, dok je Perasovićeva Valencia s lakoćom svladala ove godine slabi Estudiantes.

Iako je Unicaja odlično otvorila utakmicu i na kraju prve četvrtine imala +10 (10:20), ekipa iz Malage kao da je u tom trenutku prestala igrati. U drugoj četvrtini gosti su postigli samo pet poena, što je ipak bilo dovoljno da se na poluvrijeme ode s izjednačenim rezultatom. Gran Canaria se odvojila odmah početkom drugog dijela i do kraja utakmice lagano održavala prednost. Završilo je rezultatom 60:49.

Kao i ostatak ekipe, Luka Žorić i Hrvoje Perić su odigrali prilično slabe utakmice. Prvi je postigao šest poena uz pet skokova, a drugi samo dva poena uz tri skoka. Najbolji kod Unicaje bio je Joel Freeland koji je upisao double-double s deset poena i 12 skokova. Za pobjedničku ekipu su po 13 poena ubacili Haynes i Bramos.

Valencia, koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović, došla je do lagane domaće pobjede nad Estudiantesom. Već u prvoj četvrtini Perasovićeva momčad se odvojila na +9 (32:23), a do kraja utakmice domaćini su povećali prednost na 14 koševa razlike (85:71).

Odlično je za pobjednike odigrao Victor Claver (21 koš), a samo s poenom manje pratio ga je Nando De Colo. Ipak, Chris Lofton je bio prvi strijelac utakmice, ubacio je za Estudiantes 23 poena.

ACB liga, 18. kolo:
Gran Canaria – Unicaja 60:49
Valencia – Estudiantes 85:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!