Nogomet

McCoist: "Odlazili su i veći od Jelavića"

Josip Piršljin • nedjelja, 29.01.2012.
McCoist: "Odlazili su i veći od Jelavića"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Rangersa su u 25. kolu škotskog prvenstva svladali Hibernian s 4:0 bez bolesnog Nikice Jelavića, a trener McCoist je tu pobjedu naveo kao primjer da se može i bez hrvatskog reprezentativca ukoliko ode.

Nikica Jelavić nije bio u kadru Rangersa za prvenstveni dvoboj s Hibernianom zbog lakše bolesti, no njegovi su suigrači i bez njega prilično lako svladali ekipu iz Edinburgha s 4:0.

Pogotke su postigli Healy, Aluko i Davis dva puta, a trener Rangersa Ally McCoist rekao je poslije utakmice da je ta visoka pobjeda dokaz da se može igrati i bez Jelavića ako se odluči na odlazak.

"Nikica, ukoliko ode, bi bio veliki gubitak za nas. On je fantastičan igrač i veliki talent. No, kao što smo vidjeli danas, postigli smo veoma lijepe pogotke. Nikica nije igrao ni protiv Motherwella, a i u tom smo susretu bili dobri. To su samo dva primjera", kazao je trener škotske momčadi.

"Bilo je i većih igrača koji su napuštali Rangers, no klub uvijek mora ići dalje. To je najvažnije jer je klub na prvom mjestu", rekao je McCoist i dodao: "Samo želim reći da nikako ne želim izgubiti Jelavića jer je odličan igrač".

Jelavić je ove sezone za Rangers zabio 15 pogodaka u 22 nastupa u škotskom Premiershipu, a po jedan je dodao u Škotskom kupu, Liga kupu i europskim natjecanjima. Njegov se klub nalazi na drugom mjestu prvenstva s bodom zaostatka za Celticom, no Bhoysi imaju utakmicu manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!