Rukomet

Zorman: "Igramo moderan rukomet"

Simon Maljevac • ponedjeljak, 30.01.2012.
Zorman: "Igramo moderan rukomet"
Foto: EPA

Slovenski kapetan Uroš Zorman izabran je u All Star momčad Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji. Zorman, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, bio je i najbolji asistent turnira. Osvojenim šestim mjestom na prvenstvu Slovenci su ostali bez plasmana u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, no Zorman vjeruje da je pred njihovom reprezentacijom svijetla budućnost.

Poraz u utakmici protiv Makedonije u borbi za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu značio je kraj olimpijskog sna za reprezentaciju Slovenije i njihovog kapetana Uroša Zormana. Organizator igre slovenske reprezentacije izabran je u najbolju momčad prvenstva, a s 40 asistencija bio je i najbolji asistent turnira.

Denić zadovoljan ždrijebom

U Beogradu je održan ždrijeb kvalifikacija za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo sljedeće godine. Slovenija će se za odlazak na prvenstvo u Španjolskoj boriti protiv Portugala, a slovenski izbornik Boris Denić bio je zadovoljan ždrijebom: "Mislim da je Portugal dobar izbor. Igrali smo s njima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji, tako da ih dobro znamo. Sigurno će se i oni dobro pripremiti na nas, a ja se radujem dvoboju protiv njihovog izbornika Matsa Olssona. Idemo na pobjedu jer je jako važno da se ponovno plasiramo na veliko natjecanje."

"Presretan sam zbog ovog priznanja. Puno mi znači izbor u All Star momčad. To je za mene najveće priznanje u karijeri. Šteta što nismo uspjeli pobijediti u posljednoj utakmici i osigurati kvalifikacije za London. Nismo dobro reagirali zbog pritiska, ali nadam se da će ove teške utakmice našim mlađim igračima pomoći na budućim natjecanjima, jer su u Srbiji skupili dragocjeno iskustvo", kazao je Zorman u razgovoru za slovenski SiOL.Sportal.

Kapetan reprezentacije zadovoljan je šestim mjestom na prvenstvu i ponosan na svoju momčad i suigrače. Žao mu je zbog neodlaska u London jer je to bila njegova zadnja prilika za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, no ipak vjeruje da su pred slovenskim rukometom uspješni dani: "Igramo moderan rukomet i kad skupimo potrebno iskustvo bit ćemo još opasniji. U napadu igramo brzo, no još uvijek radimo previše tehničkih pogrešaka. Promašili smo i previše zicera, a u obrani smo među najboljima."

Zorman želi i ubuduće nositi dres reprezentacije: "Dokazao sam na ovom prvenstvu da nisam prestar za vrhunski rukomet. Uvijek ću se odazvati na izbornikov poziv i pomoći reprezentaciji."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 17:46
    upravo tako.. lijepo igraju slovenci i drago i lijepo mi je gledati njihov rukomet. iako i dalje tvrdim da mi igramo među sporijima, šta se napada tiče..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 15:20
    rukopis pravog trenera se vidi kod ovakvih reprezentacija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 10:52
    slažem se....i bit će te opasni za cca 2 godine...jako opasni! samo, ptianje je kakav će tada biti zorman (najbolji njihov igrač), s 33 god na leđima!
    Obrisan korisnik