Vodeni sportovi

Rudić: "Neugodno mi je zbog svega"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 30.01.2012.
Rudić: "Neugodno mi je zbog svega"
Foto: Sandro Donda

Nakon završetka Europskog prvenstva u vaterpolu, na kojem je Hrvatska zauzela devetu poziciju, na događanja i neuspjehe u Eindhovenu osvrnuo se izbornik Ratko Rudić. Svjestan je o kakvom se neuspjehu radi, ali naglašava kako je sve moglo otići i u drugom smjeru.

Hrvatski vaterpolisti vratili su se sa kontinentalne smotre u Eindhovenu s osvojenim devetim mjestom, što je njihov najslabiji plasman na europskim prvenstvima. Izabranici Ratka Rudića nisu tako uspjeli obraniti naslov osvojen u Zagrebu, a to je prokomentirao sam izbornik.

"Želio bih naglasiti kako je ovo loš rezultat i da je to neuspjeh", otvoreno je rekao Rudić za HRT, ali je potom naglasio: "Međutim, odigrali smo prvenstvo koje se moglo potpuno drukčije odvijati. Na cijelom prvenstvu izgubili smo jednu pravu utakmicu, samo onu protiv Srbije."

Objasnio je što misli pod tim: "Protiv Njemačke smo imali rezultat koji nas je vodio u polufinale, no očito je to bio od strane suca jedan veliki poklon za Nijemce. To nije samo moje mišljenje, nego i mišljenje svih onih koji su gledali tu utakmicu."

Rudić zaključuje kako je tanka bila granica između prolaska u polufinale i ispadanja iz borbe za medalju, ali i iskreno progovara: "Svim ljubiteljima vaterpola bih htio poručiti da mi je neugodno zbog svega što se dogodilo. No i poslije ovog neuspjeha ostajemo favoriti za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2012. u 00:14
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 16:40
    Geratović mi je brat,eto jel ti sasd jasno :)!Ne treba meni nikakva enickolopdija,jer već dugo pratim vaterpolo i znam kako stoje stvar,za razliku od tebe koji bježiš od činjenica,istine i stvarnih problema!U svakom slučaju krapić je bolji centar od Tome pardon Frana Paškvalina.Pogledaj malo bolje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 14:00
    Meni se cini da ti je Geratovic u rodu nesto...naime kao prvo on je 2. centar medvescaka pa zasto onda ne spominjes prvog za repku koji je takodjer mlad...sta ne spominjes Krapica koji je isto sa 16god igrao 1.ligu i sad igra u puno jacem klubu i na sirem je popisu, necu ni spominjat Premusa ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 06:46
    Opet suci - priznaj, što je svaka budala( i čorav) vidjela- bili ste loši...daleko od Srbije, Mađarske itd...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2012. u 17:35
    Kao prvo malo se bolje informiraj, našu reprezentaciju je Duško Antunović vodio od 1991 do 1993,pa zatim Bruno Silić od 1994 do 1997,Neven Kovačević od 1998 do 2001 i Zoran Roje od 2002 do 2004,i onda dolazi Rudić.Tako da to što si naveo je LAŽ o prijašnjim čestim smjenama selektora!!Da ti kažem za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik