Zimski sportovi

Daniel Sedin srušio Blackhawkse

Ivan Dominik • srijeda, 01.02.2012.
Daniel Sedin srušio Blackhawkse

Sinoć je nastavljena NHL liga, a nakon završenog All Stars vikenda, 13 utakmica odigrano je u gustom rasporedu od utorka. Nastavljena je borba za doigravanje, a neke se momčadi bore za prvo mjesto u cijeloj ligi. Zimski prijelazni rok nije ponudio zvučne transfere pa će tako sve momčadi u istim sastavima odigrati još 30-ak utakmica prije playoffa.

Najzanimljivija utakmica večeri odigrana je u zapadnoj Kanadi, gdje je nakon produžetka domaći Vancouver pobijedio Chicago Blackhawkse s 3:2. Briljirao je vratar domaćih Cory Schneider obranivši 37 udaraca Toewsa i društva. Iako su gubili, igrači Vancouvera uspjeli su okrenuti rezultat te slaviti pogotkom Daniela Sedina, koji je na asistenciju brata Henrika 83 sekunde prije isteka produžetka donio svojoj momčadi dva boda.

Šestorka večeri

Antti Niemi (SJS) - 30 obrana (100 %)
Dennis Seidenberg (BOS) - 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Alexander Edler (VAN) - 2 asistencije, 2 boda
Andrew Cogliano (ANA) - 3 gola, 3 boda
John Tavares (NYI) – 2 gola, 2 asistencije, 4 boda
Joe Thornton (SJS) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda

I dalje je neprikosnoven centar Pittsburgha, Evgeni Malkin. Vodeći igrač lige po bodovima, još jednom je donio pobjedu svojim Penguinsima. Protiv neugodnog Toronta slavili su Pensi s 5:4 nakon penala, opet bez Sidneya Crosbyja. Premda su Maple Leafsi vodili 4:1 u posljednjih 15 minuta, domaći su uspjeli zahvaliti golovima Sullivana, Vitalea i Malkina, a potonji je pogodak za izjednačenje zabio sedam sekundi prije kraja regularnog dijela. Geno je kasnije samo nastavio i dovršio posao te iz zgoditkom penala osigurao pobjedu momčadi Dana Bylsme.

Jedini shootout večeri, ostvario je golman Sharksa, Antti Niemi, čija je momčad sa 6:0 pobijedila slabašni Columbus. Istaknuo se Joe Thornton s dva gola i asistencijom. Winnipeg je iznenadio Philadelphiju u First Union centru pobijedivši nakon kaznenih udaraca 2:1. Najbolji je s 27 obrana bio češki vratar Ondrej Pavelec, a pobjednički gol zabio je Brian Little.

Aktualni prvaci, Boston Bruinsi teško su pobijedili neugodne goste iz glavnog grada Kanade, nakon što su gubili s 1:3. Preokret je donio Brad Marchand, a fenomenalan pobjednički je pogodak bendijem s centra zabio Nijemac Dennis Seidenberg. Vodeća ekipa Istoka, NY Rangersi, za koje nije branio Henrik Lundqvist, izgubila je u Newarku od domaćih Devilsa. Premda su vodili veći dio utakmice presudili su im David Clarkson i još više Ilja Kovaljčuk.

U ostalim je susretima Istoka slavila momčad NY Islandersa, pobijedivši u gostima Carolinu. John Tavares ostvario je četiri boda od čega dva gola. Petu pobjedu zaredom ostvarila je Tampa, a kod kuće su svladali Washington koji je igrao bez Ovečkina. U produžetku je svojim 33 pogotkom pobjedu Boltsima donio, Steven Stamkos, koji je još uvijek najbolji strijelac lige. Buffalo je nakon niza poraza spojio dvije pobjede, a posljednja je ostvarena sinoć u Montrealu. Ryan Miller je obranio 27 udaraca domaćina, a u napadu je popularni Goose, Paul Gaustad polučio gol i dvije asistencije.

Guy Boucher, trener Tampa Bay Lightninga: "Hokejaška sezona je dovoljno teška i bez dodatnih problema. Svi u ligi se suočavaju s određenim problemima. Međutim, za nas su oni trajali dugo, dugo vremena".

Na Zapadu je pobjednički niz od pet utakmica nastavio Nashville koji je okrenuo "minus" od tri gola protiv Minnesote Wilda. Rezultat je prvo izjednačio Mike Fisher da bi 21 sekundu prije kraja zabio i pobjednički pogodak za Predatorse. Kod Wilda je po običaju najbolji bio Dany Heatley s dva gola i asistencijom. Detroit je pobjedom u gostima kod Calgaryja ostao vodeća momčad lige uz vrhunsku predstavu Pavela Datsyuka.

Edmonton je kod kuće nadvisio Colorado rezultatom 3:2, a u utakmici s mnogo vrhunski mladih igrača istaknuli su se Devan Dubnyk i Taylor Hall s jedne te Šveđanin Gabriel Landenskog s druge strane. Anaheim Ducksi, bude se iz "zimskog sna", a osmu pobjedu u posljednjih deset utakmica osigurao im je Andrew Cogliano hattrickom, u nepunih sedam minuta druge trećine. Teemu Selanne završio je Coglianov posao za 4:1 gostujuću pobjedu Patki kod Phoenix Coyotesa.

NHL, utorak 31.1.2012., rezultati:
Boston Bruins – Ottawa Senators 4:3, New Jersey Devils – New York Rangers 4:3 (SO), Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 1:2 (SO), Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 5:4 (SO), Carolina Hurricanes – New York Islanders 2:5, Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 1:3, Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 4:3 (OT), Minnesota Wild – Nashville Predators 4:5, Calgary Flames – Detroit Red Wings 1:3, Phoenix Coyotes - Anaheim Ducks 1:4, Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 3:2, Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 3:2 (OT), San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 01:38
    Ovdje se radi o statistički najboljoj šestorci, zato je Niemi unutra,a ne Schneider. Wlaho u principu ima pravo, no čini mi se da bi po tom principu veličine utakmice umjesto Thorntona došao D.Sedin. Meni osobno je ovak najbolje bez subjektivnosti i nekih manje bitnih parametara uvrstiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.02.2012. u 20:56
    sastavili su šestorku večeri s jednim golmanom i pet igrača... ako bi htio stavit corya onda bi morao izbacit niemia... a s obzirom da je Niemi ipak imao shootout ipak je dobio prednost ispred corya, ali opet taj shootout je protiv,vjerojatno, ove godine najslabije ekipe NHL-a, a Canucksi su ipak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik