Zimski sportovi

Toronto prekinuo Pittsburghov niz

Ivan Dominik • četvrtak, 02.02.2012.
Toronto prekinuo Pittsburghov niz

Srijeda je inače dan kada se u američko-kanadskoj profesionalnoj hokejaškoj ligi ne događaju zanimljive stvari, niti se odigrava puno utakmica. Što se prvog dijela prethodne rečenice tiče, ove srijede to se promijenilo, premda je odigrano samo pet utakmica. Stanje na tablici se uvelike promijenilo, a nekoliko se zanimljivih promjena dogodilo i u pojedinačnim ostvarenjima nekih igrača.

New York Rangersi vratili su epitet vodeće momčadi lige, nakon što su u teškoj utakmici s minimalnih 1:0 pobijedili Buffalo Sabrese u gostima. Sada sa 69 bodova dijele to mjesto s Detroitom koji, doduše, ima dvije utakmice više. Niti jedna momčad nije zabila gol u 65 minuta utakmice pa se pristupilo raspucavanju kaznenih udaraca. Marian Gaborik jedini je od Rangersa pogodio među prvom trojicom izvođača, dok je s druge strane svojim golom izjednačio kapetan domaćih Jason Pominville.

Šestorka večeri

Henrik Lundqvist (NYR) – 34 obrane (100 %)
Drew Doughty (LAK) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Sheldon Souray (DAL) – 1 gol, 1 bod (plus/minus 3)
Clarke MacArthur (TOR) – 1 gol, 1 bod
Jamie Benn (DAL) – 1 gol, 2 asistencije, 3 boda
Mikael Samuelsson (FLA) – 2 gola, 2 boda

Pobjednički je pogodak za ekipu iz "Velike Jabuke" zabio također kapetan, Ryan Callahan, a Henrik Lundqvist je postao nakon ove utakmice, najboljim vratarom lige. Naime, obranio je sinoć 34 udarca, ostvario šesti shootout sezone, a po postotku obrana je na prvom mjestu preskočio golmana St. Louis Bluesa, Briana Elliota. Švedski vratar trenutno ima 93.9 posto obrana u ligi ove sezone, što ga čini najboljim.

Drugu večer zaredom snage su odmjerili Pittsburgh i Toronto. Za razliku od prvoga puta, sinoć se igralo u Kanadi, a slavili su domaći također s minimalnih 1:0. Treći shootout večeri uz Lundqvista i Sabresovog Ryana Millera, ostvario je i mladi vratar Maple Leafsa, James Reimer, obranivši 25 udaraca Malkina i društva. Čovjek odluke bio je Clarke MacArthur, koji je jedinim pogotkom u mrežu Brenta Johnsona na utakmici, šest minuta prije kraja prekinuo niz Pensa od osam pobjeda zaredom.

Brooks Orpik, branič Pittsburgha: "Bilo je očito da smo bili bolji, ali baš smo komentirali kako je smiješno što večer prije nismo uopće zaslužili biti u utakmici, a osvojili smo dva boda. Večeras smo zaslužili mnogo više, a doživjeli smo poraz."

Najveća bodovna gužva je u istočnoj diviziji Southeast, gdje je u izravnom dvoboju za prvo mjesto Florida bez Krisa Versteega nadigrala Washington Capitalse, koji su još bez Ovečkina. Junak utakmice bio je švedski veteran, Mikael Samuelsson pogodivši dva puta iza leđa Michala Neuvirtha, a tom su pobjedom Panthersi prvo mjesto divizije, treće konferencije, izbacivši za sada Capitalse iz doigravanja.

Na Zapadu je Dallas razmontirao Duckse u Anaheimu, koji i dalje imaju velik broj pobjeda u posljednjih deset utakmica. Starsi su slavili momčadskom igrom, ali se izdvojio i u glavnog igrača prometnuo All Star, Jamie Benn. Tom se pobjedom na devetom mjestu Dallas približio na samo bod zaostatka za momčadima koje su iznad crte koja vodi u doigravanje.

Posljednja, ali i najdramatičnija utakmica večeri odigrana je u Staples centru, gdje su domaći Kingsi svladali najlošiju momčad lige, Columbus Blue Jacketse. Pobjednički pogodak za 3:2, zabio je kanadski reprezentativni branič, Drew Doughty, i to samo pet stotinki sekunde prije kraja. Columbusu je to bio četvrti poraz zaredom, a LA Kingsi su se učvrstili na sedmom mjestu Zapada.

NHL, 2.2.2012., rezultati:
Buffalo Sabres – New York Rangers 0:1 (SO)
Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 1:0
Florida Panthers – Washington Capitals 4:2
Anaheim Ducks – Dallas Stars 2:6
Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 15:38
    Prema NHL.com Doughty je zabio 4 stotinke do kraja... :D
    Obrisan korisnik