Rukomet

Goluža: "Ne slavi uvijek bolji"

Iz HRS-a:Damir Žbulj • četvrtak, 02.02.2012.
Goluža: "Ne slavi uvijek bolji"
Foto: FaH

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza čelni ljudi reprezentacije, kao i izbornik Slavko Goluža, kazali su svoje završne riječi vezane za Europsko rukometno prvenstvo, koje je netom zaključeno u Srbiji. Nije bilo puno govora o samoj igri hrvatskih rukometaša...

Nakon odličnog uspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i osvajanja trećeg mjesta i brončane medalje na proteklom Europskom prvenstvu odigranom u Srbiji, predstavnici Saveza i izbornik Slavko Goluža obratili su se hrvatskim medijima i zaključili priču oko ovog natjecanja. U mislima su već na kvalifikacijama i očekivanom nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola uvodno se obratio okupljenima: "Zadovoljni smo ostvarenim uspjehom. Naš cilj je bilo polufinale, to smo i ostvarili, a osvojili smo i medalju. Imali smo i mladost i najširu klupu, uz jednu dobru igru stigli smo i do rezultata. Imamo igrače s kojima ćemo zadržati ovaj nivo igre i rezultata i dalje, a u budućnosti se nadamo još i boljim uspjesima. Pred nama su kvalifikacije za Olimpijske igre, očekujemo i nastup u Londonu te nas sigurno čeka uzbudljiv ostatak godine."

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije još jednom se kratko osvrnuo na nastup reprezentacije u Srbiji: "Mislim da smo ostvarili jako dobra rezultat. Prikazali smo i dobru igru i uz malo sreće vjerujem kako bi i došli do kraja. No, bez brige, bit će još prilike."

Goluža o svom učinku

"Koliko sam sazrio kao izbornik? Meni je svaki dan škola. Uložio sam cijelog sebe u ovo prvenstvo. Isto sam napravio i u Švedskoj lani, no, zbog nekih okolnosti tamo smo ostali bez medalje. Radio sam najbolje koliko sam mogao," naglasio je Goluža.

Goluža je emotivno proživio polufinalni okršaj i poraz od Srbije, ali je naglasio kako ne bi ništa mijenjao u postavkama za tu utakmicu: "Stojim iza svojih riječi koje sam kazao u tom trenutku. I dalje bih više volio pobjedu nad njima nego medalju. Svi igrači dali su najviše koliko su mogli u tom trenutku. Ključan je bio početak drugog poluvremena. Rekao sam im da moramo odigrati ne 100, nego 120 posto, ali zapucali smo neke zicere, napravili neke tehničke pogreške. Šteta što nismo u prvom poluvremenu stekli veću prednost i šteta što nismo reagirali početkom nastavka."

"Nema šanse da nas ta njihova reprezentacija ponovno svlada. Nažalost, bolji protivnik ne slavi uvijek na kraju," i dalje je uvjeren izbornik Goluža.

Pred hrvatskom reprezentacijom su i kvalifikacije te očekivani nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Popis za to natjecanje bit će još kraći, jer je dopušteno koristiti samo 14 igrača, a izbornik, ali i vodstvo reprezentacije naglašava kako će i dalje trajati proces pomlađivanja reprezentacije, što smatraju i ključnim razlogom uspjeha rukometaša u posljednjih desetak godina. "Ne mogu vam još odgovoriti u kojem će se to smjeru razvijati. Pred nama je još pola sezone, nažalost moramo računati i na neke ozljede, koje su neizbježne. Pripreme će biti duge i naporne, ali vjerujem kako je Hrvatska i dalje ostaje pri vrhu upravo zbog toga," najavio je Goluža.

Gobac o medijima, navijačima...

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac osjetio je kako mora poručiti (nekim) medijima kako su tendenciozno izvještavali s netom završenog Eura u Srbiji i kako su krivi za zavadu Saveza i navijača oko karata za završnicu natjecanja u Beogradu.

Nije Gopcu bilo drago i kako su mediji određivali izborniku tko će se naći na popisu za Srbiju: "Sada imate priliku da sastavite popis 14 igrača koji će na Olimpijske igre, kad se već igrate izbornika. Ne želimo dopustiti da se Goluža nađe u reketu od pojedinih novinara. Vjerujte, ja manje utječem na izbornika od vas. Mi se ne petljamo u vaš posao, nemojte niti vi u naš. Nije rukomet nogomet gdje razni menadžeri preko novinara sastavljaju Biliću sastav."

"Želio bih se zahvaliti svim navijačima koji su došli u Srbiju. Pogotovo onima koji su došli u Beograd. Nikada nije bilo ovako ružno, pa mi nismo četiri dana iz hotela izašli. Jedino garantiram da je onaj predmet pogodio nekog od naših, Balića, mi sigurno ne bismo nastavili natjecanje," pojasnio je Gobac.

"Goluža je razgovarao sa svakim igračem prije početka natjecanja, tako i Zrnićem, ali i Špoljarićem pa čak i Sulićem. Samo vam mogu reći da je Zrnić i dalje kandidat za Olimpijske igre. Nismo se mi nikog odrekli," Pojasnio je Gobac odnos Saveza prema Zrniću.

Gobac je oštro naglasio kako su mediji krivi za sukob navijača i Saveza oko karata i ulaska u Srbiju na završnicu prvenstva: "Preko tvrtke koja je obavljala prodaju karata dobili smo potvrdu da je prodano 207 karata za Hrvatsku u završnici prije samog natjecanja. Interesa nije bilo."

"Svaki navijač koji je imao kartu morao je i mogao ući u dvoranu, ali atmosfera je bila neprijateljska i mi na nju nismo mogli utjecati. Što smo mi mogli napraviti u ta dva dana. Drago mi je da naša djeca nisu otišla u Srbiju, mogli su ostati bez glave."

"Mi smo samo jedna udruga, na što smo mogli mi utjecati. HRS je vodio 25 do 30 ljudi, nismo se usudili više," zaključio je Gobac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2012. u 06:46
    Goluža je totalan idiot. A Gobac je prečutao, da su njega gađali grudama HRVATSKI NAVIJAČI usred Srbije. Baš se čovek pita - zašto??? Pored svega je goluža total pogrešio u ovim izjavama: citiram - Svi igrači dali su najviše koliko su mogli u tom trenutku. A istovremeno zaključuje: Nažalost, bolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • johnny00802.02.2012. u 20:04
    fala Bogu, napokon me neko razumije po pitanju olimpijade i olimpijskih igara
    johnny008
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 19:26
    ispricavam se.. olimpijske igre, al mislim da si shvatio poantu sto sam htio reci a to je ipak najvaznije ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 19:22
    Nismo htjeli navijače u Srbiji jelda gGobac, a imali smo i dobre razloge za to , nismo išli u Srbiju po zlato, netko se okoristio više netko manje, sve u svemu rukomet nam je prljav i to mnogo, mislim da bi vlada trebala počet radit po tom pitanju jer ipak su nam sportovi ogledala i ponos.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 19:04
    gobac i goluža....pancho i toro....kombinacija za ppoizdit nadam se da neće dugo trajat.....
    Obrisan korisnik