Zimski sportovi

Čudesni Gagner, Red Wingsi na vrhu

Vedran Babić • petak, 03.02.2012.
Čudesni Gagner, Red Wingsi na vrhu

Utorak na NHL-u donio nam je derbi u Vancouveru, čak 12 golova i povijesnu partiju Sama Gagnera u Edmontonu te iznenađenje koje su Carolina Hurricanesi priredili protiv Boston Bruinsa...

Derbi večeri odigran je u Rogers Areni u Vancouveru gdje su domaći Canucksi dočekali Detroit Red Wingse. Utakmica je opravdala epitet derbija. Uzbuđenja nije nedostajalo, a poslije raspucavanja pobjedi su se radovali gosti, koji su tako preuzeli vodeće mjesto ljestvice.

Red Wingsi su tri puta vodili, Canucksi tri puta poravnavali. Posljednji put to je bilo četiri i pol minute prije kraja kada je Mason Raymond izjednačio na 3:3. Raspucavanje je trajalo kratko. Jimmy Howard obranio je pokušaje Alexandera Edlera i Raymonda, a Pavel Dacjuk i Jiri Hudler pronašli su put do mreže. Detroitu je ovo bilo šesto raspucavanje sezone i šesta pobjeda.

Detroit je dominirao u prve dvije trećine i produžetku, no vratar Canucksa Ricardo Luongo bio je vrlo raspoložen (40 obrana). "Definitivno smo ih nadigrali i imali više kvalitetnijih šansi, no Roberto je igrao jako dobro i držao ih u igri. Bila je ovo velika utakmica za nas protiv odlične momčadi", rekao je Danny Cleary, strijelac prvog pogotka na utakmici za vodstvo Red Wingsa.

Momčad Mikea Babcocka ima dva boda više od drugoplasiranih New York Rangersa i četiri više od Vancouvera. Na četvrtom mjestu s pet bodova manje su Boston Bruinsi, koji su propustili priliku za priključak. Na svom ledu igrali su protiv jedne od najlošijih gostujućih momčadi lige, Carolina Hurricanesa, i upisali uvjerljivi poraz (0:3).

Gosti su zabili po jednom u svakoj trećini, a na vratima su imali nesavladivog Cama Warda, koji je zaustavio svih 47 pokušaja Bruinsa. Vjerovali ili ne, Hurricanesi su ove sezone sva četiri puta porazili branitelja naslova.

"Treba odati priznanje mojim suigračima. Kada igramo ovako, sposobni smo pobijediti vrlo dobre momčadi. Nije tajna, Bruinsi su ponovno jedni od glavnih favorita. Pobijediti ih četiri puta veliki je kompliment našoj momčadi. Moramo protiv svake momčadi igrati kao da su Bruinsi jer očito oni iz nas izvlače ono najbolje", rekao je junak Ward.

Jednaki broj bodova (66) kao Bruinsi imaju i Philadelphia Flyersi. Oni su na svom ledu s 4:1 porazili Nashville Predatorse i tako ih pretekli na ljestvici. Drugi je to tek poraz Predatorsa u zadnjih deset utakmica.

Najefikasnija utakmica večeri odigrana je u Edmontonu. U duelu između Oilersa i Chicago Blackhawksa gledatelji su vidjeli čak 12 golova. Ulaskom u posljednjih 20 minuta rezultat je bio izjednačen (3:3), a onda se razgoropadio Sam Gagner i s nova tri svoja pogotka odveo Oilerse do pobjede. Utakmicu je završio s četiri pogotka i čak četiri asistencije. Gagner je tako postao tek 11. hokejaš u povijesti NHL-a koji je postigao osam poena u jednoj utakmici, ali prvi od Marija Lemieuxa od 31. prosinca 1988. godine!

Efikasno je bilo i u New Jerseyju gdje su Devilsi s 5:3 pobijedili Montreal Canadiense. Minnesota je u Coloradu s 1:0 uz 37 obrana Niklasa Backstroma bila bolja od Avalanchea, Winnipeg Jetsi su pogotkom Kylea Wellwooda u produžetku s 2:1 nadjačali Tampu, a San Jose je s 5:2 porazio Dallas.

NHL, 2. veljače:
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 5:3, Philadelphia Flyers - Nashville Predators 4:1, Boston Bruins - Carolina Hurricanes 0:3, Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 1:2 (OT), Colorado Avalanche - Minnesota Wild 0:1, Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 8:4, Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 3:4 (SO), San Jose Sharks - Dallas Stars 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2012. u 18:34
    Nije Ricardo Luongo nego Roberto Luongo, čak piše u citatu pravo ime... Gagner za povijest, izjednačio se s Gretzkim, vrhunski centar i jedan od najpodcjenjenijih igrača lige definitivno... Volio bih ga vidjet u Pittsburghu u trećoj ili četvrtoj lajni :)) Nadam se ce sljedecih nekoliko tekmi igrat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik