Zimski sportovi

Kröllu pobjeda, Kostelić bez bodova

Josip Tolić • petak, 03.02.2012.
Kröllu pobjeda, Kostelić bez bodova
Foto: Bojan Koprivica

Klaus Kröll pobjednik je spusta za Svjetski skijaški kup voženog u francuskom skijalištu Chamonixu. U vrlo izjednačenoj utrci na pobjedničko postolje ugurali su se i Bode Miller te Didier Cuche. Vodeći u poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelić imao je skroman nastup završivši utrku na 48. mjestu.

Najbolji hrvatski i svjetski skijaš Ivica Kostelić ponovno nije uspio doći do bodova u spustaškoj konkurenciji. Na dugačkoj stazi u Chamonixu Kostelić je u cilj ušao s dvije sekunde i 64 stotinke zaostatka za pobjednikom Klausom Kröllom iz Austrije iako je nakon trećeg prolaza imao upola manji zaostatak.

Ivica nije bio zadovoljan svojim nastupom: "Loš rezultat, bolje da ne ponavljam razloge te da se maksimalno koncentriram na predstojeće utrke."

U iznimno izjednačenoj konkurenciji gdje je prvih 19 skijaša zaostajalo manje od sekundu za Kröllom na pobjedničko postolje popeli su se Amerikanac Bode Miller s tek jednom stotinkom zaostatka i Švicarac Didier Cuche, vodeći u poretku spusta, s četiri stotinke sporijim vremenom.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim ostvario je nešto bolje vrijeme od Kostelićeva zaostavši dvije sekunde i 47 stotinki, što je bilo dovoljno tek za 46. mjesto. Dalibor Šamšal napravio je jednu veliku grešku te je na cilj stigao kao 65. s gotovo deset sekundi zaostatka.

Sutra je u Chamonixu na rasporedu još jedna utrka spusta, a najveću šansu za osvajanje bodova hrvatski dvojac imat će u nedjelju kada se vozi superkombinacija.

Chamonix, Svjetski kup (M), spust, 3. veljače:
1. Klaus Kröll (Austrija) 2:04.22
2. Bode Miller (SAD) +0.01
3. Didier Cuche (Švicarska) +0.04
4. Romed Baumann (Austrija) +0.08
4. Erik Guay (Kanada) +0.08
...
46. Natko Zrnčić Dim (Hrvatska) +2.47
...
48. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.64
...
65. Dalibor Šamšal (Hrvatska) +9.62

Svjetski kup, ukupni poredak:
1. Ivica Kostelić (Hrvatska) 905 bodova
2. Marcel Hirscher (Austrija) 825
3. Beat Feuz (Švicarska) 673
4. Didier Cuche (Švicarska) 603
5. Ted Ligety (SAD) 578

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 06:42
    Briliantni nastupi Hrvata....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 00:28
    Ja se samo nadam da će sutra i u nedjelju biti nešto bolje vožnje, da ipak sakupi nešto bodova i malo poveća prednost pred Hirscherom, to je najvažnije sada. Ivice, SVE NAJBOLJE!
    Obrisan korisnik