Zimski sportovi

Halak u montrealskom izdanju

Ante Jukić • subota, 04.02.2012.
Halak u montrealskom izdanju

Odličnom izvedbom protiv Los Angeles Kingsa, Jaroslav Halak odveo je St. Louis do pobjede protiv Los Angelesa, podsjetivši na svoja najbolja izdanja iz dresa Montreal Canadiensa. Od ostalih rezultata noćašnjeg NHL programa, treba izdvojiti novi poraz Chicaga i neočekivanog strijelca u Ottawi.

Muke po Chicago Blackhawksima traju i dalje. Prvaci iz 2010. godine noćas su rezultatom 3:1 poraženi u Calgaryju, čime su produžili nekoliko negativnih nizova. Bio im je to peti uzastopni poraz, sedmi ako gledamo samo gostujuće utakmice, ali i četvrti kada su u pitanju utakmice u Alberti. Blackhawksi su ove sezone dvaput teško stradali u Edmontonu, noćas su upisali i drugi poraz u Calgaryju, i sigurno su presretni što se više neće vraćati u ovaj dio Kanade.

Domaći Flamesi u vodstvo su došli sredinom prve trećine pogotkom Jokinena, a kada je već izgledalo da će to biti rezultat s kojim će se otići na prvi odmor, na 1:1 izjednačio je Seabrook. Ključni trenutak utakmice, pokazat će se na kraju, dogodio se u završnici druge trećine. Flamesi su dobili priliku s igračem više, a Bouwmeester je pogodio za 2:1 i osigurao svojoj momčadi prednost uoči ulaska u posljednjih 20 minuta. Konačan rezultat utakmice, svojim 19. pogotkom sezone, sedam i pol minuta prije kraja postavio je kapetan domaćina, Jarome Iginla.

Istih problema kao Blackhawksi imaju i Ottawa Senatorsi, koji su noćas također upisali peti uzastopni poraz. Da stvar za momčad iz glavnog grada Kanade bude gora, presudio im je čovjek koji golove daje vrlo, vrlo rijetko. Mark Eaton u produžetku je postigao svoj prvijenac u dresu NY Islandersa, čime su gosti kompletirali preokret kojeg je početkom posljednje trećine započeo Martin, anuliravši pogodak Smitha za 1:0 vodstvo Senatorsa iz druge trećine. Eaton je, inače, noćas zabio prvi puta nakon 28. studenog 2009. godine kada je još igrao u dresu Pittsburgh Penguinsa, a od tada je nanizao čak 120 utakmica.

Pogotkom Brassarda u produžetku, Columbus Blue Jacketsi došli su do 3:2 pobjede na gostovanju u Anaheimu, u dvoboju dvaju momčadi koje sigurno neće vidjeti doigravanje. Brassardu je to bio drugi pogodak na utakmici, a dvaput je zabio i Teemu Selanne, kojemu su to bili 17. i 18. pogodak u sezoni.

I posljednje dvije utakmice noćašnjeg programa bili su uzbudljive do posljednje sekunde, iako nije bilo produžetka. Florida Panthersi teškom su mukom na svom ledu slomili otpor Winnipega (2:1), dok je dvoboj St. Louisa i Los Angelesa odlučio jedan jedini pogodak, onaj Langenbrunnera početkom druge trećine. Ostatak posla za domaćin odradio je Jaroslav Halak, zaustavivši 22 udarca gostiju iz Los Angelesa.

NHL, rezultati, 3.2.2012.: Ottawa - NY Islanders 1:2 (OT), Florida - Winnipeg 2:1, St. Louis - Los Angeles 1:0, Calgary - Chicago 3:1, Anaheim - Columbus 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2012. u 17:45
    Bravo,Ante!Odlican posao,lijep pozdrav iz Calgary-ja GO,FLAMES GO!!!!
    Obrisan korisnik