Rukomet

Zelina na pragu četvrtfinala Challenge kupa

Branko Barić • nedjelja, 05.02.2012.
Zelina na pragu četvrtfinala Challenge kupa

Rukometašice Zeline na pragu su ulaska u četvrtfinale europskog Challenge kupa. U prvom susretu u Sv. Ivanu Zelini došle su velike prednosti od devet pogodaka razlike protiv poljske AZS Politechnike, koju će u nedjeljnom uzvratu trebati obraniti.

Djevojke Gorana Mrđena od samog starta preuzele su inicijativu i kontrolirale tijek utakmice. Njihov napad bio je jednostavan i učinkovit, dok su Poljakinje bile prilično neprecizne u svojim pokušajima. Rezultat svega toga bilo je ugodnih plus pet nakon prvih 30 minuta (15:10).

U nastavku gošće pokušavaju odgovoriti te u 43. minute zaostatak smanjuju na samo dva pogotka razlike (20:18). No tu završava krizni period domaćih rukometašica koje koriste nekoliko tehničkih pogrešaka svojih protivnica i ponovno odlaze na sigurnu distancu. Razlika je do kraja samo rasla, a po isteku 60 minuta igre semafor je pokazivao velikih 30:21.

Najraspoloženija u redovima pobjednica bila je Ercegovac sa sedam pogodaka, dok su Mađarić, Knežević, Vukojević i Džono dodale po četiri. Prvi strijelac kod Politechnike bila je Bilenia sa šest pogodaka.

Uzvrat je na rasporedu u nedjelju, također u Sv. Ivanu Zelini, a ovog puta domaćine će "glumiti" Poljakinje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!