Vodeni sportovi

Šitić ispred Maurer i Cunhe

Maja Giljanović • ponedjeljak, 06.02.2012.
Šitić ispred Maurer i Cunhe

Izvrsne vijesti stižu iz Patagonije gdje je Karla Šitić u utrci dugoj 10 kilometara u Rio Negru zauzela četvrto mjesto. Nakon dva sata, dvije minute i 22 sekunde podij je Splićanki pobjegao za samo jednu sekundu, a za sobom je ostavila velika imena daljinskog plivanja poput bivše svjetske i europske prvakinje i peterostruke pobjednice Faros maratona Angele Maurer i aktualne prvakinje svijeta na 25 kilometara Ana Marcele Cunhe.

Sjajne vijesti stižu iz Argentine gdje je u utrci na 10 kilometara u Rio Negru pokraj Viedme najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić zauzela četvrto mjesto. Od 24 natjecateljice do cilja je stiglo njih 22, a među ostalima koje je ostavila za sobom nalaze se i bivša svjetska (25 km) i europska prvakinja (10 km i 25 km) i peterostruka pobjednica Faros maratona Angela Maurer na petom, aktualna svjetska prvakinja na 25 km Ana Marcela Cunha na šestom te bivša svjetska (25 km) i europska prvakinja (10 km) i rekorderka Farosa Linsy Heister na 12. mjestu.

Splićanka je u furioznom finišu stazu isplivala za dva sata, dvije minute i 22 sekunde, u posljednjih manje od kilometra nadoknadila više od 15 metara i probila se za osam pozicija te na koncu za pobjednicom Evom Fabian zaostala 14 sekundi. Drugo mjesto uzela je Haley Anderson i Šitić pobjegla za osam sekundi, a treće mjesto Nadine Reichert Karli je izmaklo za samo jednu sekundu.

Na 10 kilometara u muškoj konkurenciji najbrži je, za jedan sat, 55 minuta i 29 sekunde, bio svjetski prvak iz Šangaja Spyros Giannotis, a iza prošlotjednog pobjednika i u Santosu na drugo i treće mjesto smjestili su se Richard Weinbeger (+3) i Jevgenij Dracev (+6).

Nakon 10. mjesta u Santosu i četvrtog u Viedmi Šitić je u ukupnom poretku na četvrtom mjestu i u najužem je krugu kandidatkinja za nastup na Olimpijskim igrama koji će pokušati izboriti u Setubalu 9. lipnja. Na stazi koju poznaje i na kojoj je lani zauzela deveto mjesto za OI u Londonu Šitić će trebati plasman među 11 država.

Viedma, 10 km:
1.Fabian (SAD) 2h02:08
2.Anderson (SAD) +6
3.Reichert (Njemačka) +13
4.K. ŠITIĆ (Hrvatska) +14
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!