Zimski sportovi

Pennsylvania će Devilse sanjati

Ante Jukić • ponedjeljak, 06.02.2012.
Pennsylvania će Devilse sanjati

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta sinoć/noćas su odigrane četiri utakmice, sve u Istočnoj konferenciji. Domaće pobjede upisali su New Jersey, NY Rangersi i Montreal, dok je čast gostiju trijumfom u Washingtonu spasio Boston.

Bio je to savršen vikend za New Jersey Devilse. Momci iz Newarka u subotu su slavili u Philadelphiji, potom sjeli u avion, vratili se kući i onda u nedjelju u svojoj dvorani nadvisili i drugu momčad iz Pennsylvanije. Devilsi su Pittsburgh Penguinse svladali rezultatom 5:2, a put prema pobjedi trasirali su u prvoj trećini, nakon koje su zahvaljujući pogocima Kovalčuka i Volčenkova vodili 2:0.

Utakmicu je definitivno prelomio Zubrus povisivši na 3:0 početkom druge trećine, u trenutku dok su Penguinsi imali igrača više na ledu. Gosti su u nastavku dvoboja dvaput došli na dva gola zaostatka (Niskanen i Malkin), no pobjedu Devilsa nisu uspjeli ugroziti. Prvi put domaćine je na +3 vratio Parise, koji je zabio za 4:1 sredinom druge trećine, dok je konačan rezultat u samoj završnici postavio Clarkson, pogodivši praznu mrežu gostiju.

S identičnih 5:2 okončan je u nedjelju i dvoboj u obližnjem Madison Square Gardenu, gdje su gostovali Philadelphia Flyersi. Sudar u "Velikoj jabuci" bio je puno neizvjesniji od onog koji je odigran s druge strane Hudsona, budući da je još početkom posljednje trećine na semaforu svijetlilo 2:2 (Anisimov i Gaborik strijelci za Rangerse, Schenn i Simmonds za Flyerse). Ipak, samo pola minute nakon što je Simmonds donio drugo izjednačenje gostima, Del Zotto je ponovno vratio prednost Rangersima, i Flyersi se do kraja više nisu uspjeli vratiti u igru. Osim minuta prije kraja na 4:2 povisio je Dubinsky, a konačnih 5:2 empty-net pogotkom postavio je Fedotenko.

Aktualni prvaci u Washingtonu su dobili sve ono što su trebali nakon subotnjeg domaćeg poraza od Pittsburgha. Do 4:1 na jednom od najneugodnijih gostovanja u ligi posljednjih nekoliko sezona, Bruinsi su došli zahvaljujući pogocima Lucica, Marchanda, Seguina i Peverleya, ali i raspoloženom Thomasu, koji je imao 35 obrana. Jedini pogodak za Capitalse postigao je Johansson.

Dojmljivu vratarsku predstavu vidjeli su noćas i gledatelji u Montrealu. Corey Price zaustavio je sva 23 pokušaja Winnipeg Jetsa, pa su Canadiensi imali otvoren put do 3:0 pobjede. Strijelci za domaćine, koji su ovim slavljem prekinuli niz od tri uzastopna poraza, bili su Pacioretty, Emelin i Plekanec.

NHL, rezultati, 05.02.2012.: Washington - Boston 1:4, New Jersey - Pittsburgh 5:2, NY Rangers - Philadelphia 5:2, Montreal - Winnipeg 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!