Zimski sportovi

Toronto zaustavio Edmonton

Krešimir Ferlak • utorak, 07.02.2012.
Toronto zaustavio Edmonton

Tri utakmice odigrane su u ponedjeljak u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Sve pobjede odnijeli su domaćini, a za goste je jedini bod uhvatio Calgary u Anaheimu. Toronto je zaustavio pomalo zahuktali Edmonton, dok je vodeći Detroit pao u Glendaleu, kod Phoenix Coyotesa.

Sam Gagner i Edmonton Oilersi zaustavljeni su u Air Canada Centreu u Torontu. Gagner je bio prva Nhl zvijezda ovog tjedna, nakon što je u samo dvije utakmice upisao nevjerojatnih jedanaest poena. Prvo je imao onu nezaboravnu večer protiv Chicaga u kojoj je postigao četiri pogotka uz četiri asista, a onda je s tri boda predvodio Oilerse do pobjede nakon penala nad Detroitom.

U Torontu je Gagner također asistirao za prvi pogodak utakmice, kojeg je zabio Jordan Eberle, ali kasnije su konce igre preuzeli domaćini. Sredinom perioda Maple Leafsi su već preokrenuli golovima MacArthura i Gardinera, ali prije kraja trećine goste u egal drugim pogotkom večeri vraća Eberle.

Sjajno su domaćini otvorili drugu dionicu, te su vrlo brzo golovima Kessela i Bozaka otišli na 4:2. Gosti se nisu predavali pa je nedugo zatim Petry smanji rezultat, ali prije drugog odmora dva razlike Torontu vraća Joffrey Lupul. Rezultat se nije mijenjao sve do samoga kraja susreta, kada Kessel pogotkom u praznu mrežu potvrđuje pobjedu domaćih i svoj povratak u odličnu formu.

Nakon San Jose, Phoenix Coyotesi nadigrali su i lidera lige, Detroit Red Wingse. Prvi period nije donio previše uzbuđenja, a s minimalnim vodstvom završili su ga domaćini. Može se reći zasluženo jer su pokazivali više želje, a gol je postigao Boyd Gordon s igračem manje, nakon velike pogreške obrane Detroita.

Drugi dio su opet domaćini bolje otvorili, a to su okrunili novim pogotkom. Ovoga puta u situaciji s igračem više spretno je zabio Martin Hanzal. Vodeća momčad lige se tek nakon toga budi, a bolje igra rezultira zgoditkom Johana Franzena, u trenucima kada je jedan igrač Phoenixa bio na klupi za kažnjene.

Krenuli su Red Wingsi čvršće i bolje u trećem periodu i može se reći da je jedno vrijeme izjednačujući gol visio u zraku, ali nepreciznost gostiju i vrlo dobri Mike Smith na domaćim vratima nisu dozvolili da do toga dođe. Na kraju, kada su gosti bacili sve u napad i uveli šestog napadača, Hanzal je pogotkom u praznu mrežu postavio konačnih 3:1 za Coyotese.

Najneizvjesniji susret večeri odigrali su Anaheim i Calgary. Domaći Ducksi su nakon prvog perioda vodili 2:0 golovima Ryana i Beleskeya, ali onda Tanguay u drugoj, pa Iginla u trećoj trećini vračaju goste u egal. Otišlo se skroz do penala, a tamo je odlučila tek osma runda, gdje ipak pobjedu domaćinima donosi Niklas Hagman.

NHL, rezultati, 6.2.2012.: Toronto – Edmonton 6:3, Phoenix – Detroit 3:1, Anaheim – Calgary 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2012. u 23:38
    LEAFSI TARU...idemo i winnipeg sredit!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2012. u 12:27
    Večeras New Jersey Devils vs New York Rangers..rivali...LET'S GO DEVILS!!
    Obrisan korisnik