Rukomet

Grubišić i Penezić ostaju u Krimu

Simon Maljevac • utorak, 07.02.2012.
Grubišić i Penezić ostaju u Krimu

Hrvatske rukometne reprezentativke Jelena Grubišić i Andrea Penezić dogovorile su produženje ugovora s ljubljanskim Krimom. Iako ugovor o nastavku suradnje još nije potpisan, direktor Krima Goran Dujić potvrdio je dogovor s hrvatskim dvojcem.

Vodstvo rukometnog kluba Krim iz Ljubljane najavilo je visoke ciljeve kluba u sljedeće tri godine, a u napadu na vrh Europe pomoči će im i hrvatske reprezentativke Jelena Grubišić i Andrea Penezić. Direktor jednog od najboljih ženskih klubova Starog kontinenta Goran Dujić potvrdio je dogovor s hrvatskim dvojcem, iako ugovori još nisu potpisani.

"Ugovori još nisu potpisani, no dogovorili smo suradnju. Ako želimo realizirati naš plan i u sljedećim godinama osvojiti naslov u Ligi prvakinja, onda moramo napraviti nešto posebno. Svi želimo da Krim opet igra važnu ulogu u ženskom rukometu, tako da smo odlučili da s našim najboljim igračicama produžimo ugovore", najavio je Dujić.

Uprava kluba potvrdila je da će dres Krima u sljedećim godinama nositi i slovenska reprezentativka Barbara Varlec-Lazović, a slične želje imaju i s iskusnom Ruskinjom Ljudmilom Bodnjevom, potvrdio je direktor kluba: "S Bodnjevom ćemo razgovarati nakon utakmice protiv Budućnosti, a blizu prelaska u naš klub su dvije odlične igračice. Želimo napraviti vrlo jak Krim, koji će konkurirati svim klubovima."

Krim se i ove godine plasirao među osam najboljih u Ligi prvakinja, no drugi dio natjecanja ljubljanski klub je otvorio domaćim porazom protiv rumunjske Oltchim Valcee (25:31), a u drugom kolu čeka ih teško gostovanje u Podgorici. Trener dvostrukih osvajačica najelitnijeg klupskog natjecanja Tone Tiselj nada se da će Jelena Grubišić zaključati vrata igračicama Budućnosti: "Imamo puno igračica koje imaju kvalitetu za velike uspjehe. Naša Jelena Grubišić još uvijek je jako mlada, ali već sada brani na vrhunskoj razini, a sigurno će biti još bolja u idućim godinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!