Zimski sportovi

Islandersi slavili uz briljantnog Nabokova

Vedran Babić • srijeda, 08.02.2012.
Islandersi slavili uz briljantnog Nabokova

U novim utakmicama NHL-a New York Rangersi propustili su preuzeti vodeće mjesto u ligi. Vancouver Canucksi su uhvatili priključak s vodećima, a Toronto Maple Leafsi su se zaustavili na tri uzastopne pobjede. Pojedini vratari bili su naprosto briljantni...

Uspon New Jersey Devilsa nastavio se u njujorškom Madison Square Gardenu minimalnom 1:0 pobjedom nad New York Rangersima. Strijelac jedinog pogotka bio je David Clarkson u devetoj minuti susreta. Na vratima Devilsa nesavladiv je bio Martin Brodeur s 30 obrana. Tri i pol sekunde prije kraja Rangersi su izjednačili, no suci su poništili njihov pogodak zbog prekršaja Mariana Gaborika na Brodeuru.

"Ne razumijem, frustrirajuće je. Netko me gurnuo u Brodeura", branio se Gaborik, dok je trener Devilsa Peter DeBoer pohvalio suce zbog donošenja, kako je rekao, ispravne odluke. Devilsima je ovo peta uzastopna pobjeda i sada se nalaze na petoj poziciji Istoka. Rangersi ostaju vodeći u toj konferenciji, ali su propustili preteći Detroit Red Wingse i postati vodeći u ligi.

Vancouver Canucksi izjednačili su se s Rangersima na ligaškoj ljestvici te sada i oni zaostaju samo jedan bod za Red Wingsima. Nashville Predatorsi dobro su ih namučili i pali tek poslije raspucavanja. Odlučujući pogodak za 4:3 pokazao se onaj Alexandera Edlera u šestoj seriji.

St. Louis je uz dva gola Davida Perrona s 3:1 pobijedio Ottawu, a Montreal je pogotkom Tomaša Plekaneca u osmoj seriji raspucavanja s 3:2 bio bolji od Pittsburgha. Osim u dvoboju Rangersa i Devilsa, jedan pogodak bio je dovoljan i za pobjedu New York Islandersa, koji su slavili u raspucavanju. Nielsen i Tavares bili su precizni, a Nabokov je obranio oba pokušaja Flyersa i zaokružio briljantnu večer (45 obrana).

Najlošiji domaćin lige, posljednjeplasirani Columbus, nadjačao je Minnesotu 3:1, a istim rezultatom Los Angeles Kingsi slavili su u Tampi. Washington Capitalsi s lakoćom su se obračunali s Floridom i porazili je 4:0. Ovečkin je postigao dva gola, a Vokoun sakupio 42 obrane. Winnipeg Jetsi prekinuli su pobjednički niz Toronto Maple Leafsa od tri utakmice (2:1), a do pobjeda su još došli Phoenix i Colorado.

NHL, 7. veljače:
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 3:1, New York Rangers - New Jersey Devils 0:1, Philadelphia Flyers - New York Islanders 0:1 (SO), Washington Capitals - Florida Panthers 4:0, Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 3:2 (SO), Ottawa Senators - St. Louis Blues 1:3, Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings 1:3, Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:4 (SO), Dallas Stars - Phoenix Coyotes 1:4, Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:1, Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!