Zimski sportovi

Neosvojiva tvrđava u Detroitu

Ivan Dominik • četvrtak, 09.02.2012.
Neosvojiva tvrđava u Detroitu

Zanimljive dvoboje ponudili su vodeći klubovi u NHL-u te favoriti za naslov prvaka u sinoćnje četiri utakmice. U tim dvobojima su pobjede ostvarili pretendenti za naslov, a svoje serije su nastavili pojedini igrači. Tako je, primjerice, Sam Gagner, zabio dva pogotka Detroitu, koji se učvrstio na prvom mjestu lige pobijedivši na domaćem ledu po 18. put zaredom, a Boston i San Jose su iznenađujuće izgubili od objektivno slabijih protivnika...

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta događaju se zanimljive stvari te se ruše rekordi čak i kad na repertoaru nema mnogo utakmica. Jedno od najvećih, ako ne i najveće razočaranje ove sezone, Buffalo Sabresi, pobijedili su kod kuće aktualne prvake iz Bostona. Učinili su to dosta lako i s velikih 6:0, dok je Ryan Miller ostvario svoj treći shutout sezone.

Bila je to druga pobjeda zaredom za Buffalo, a za Sabrese su protiv indisponiranih Bruinsa pogađali Ehrhoff, Ennis, Kaleta, Stafford te dvaput kapetan Pominville. Miller je na vratima obranio 36 udaraca pa je tako i proglašen igračem utakmice što je potpuno zasluženo.

Detroit Red Wingsi su pobjedom nad Oilersima kod kuće zadržali vodeću poziciju u ligi. Trenutno imaju tri boda prednosti nad Vancouverom na Zapadu te New York Rangersima ako se gleda cijela liga. Svladavši Edmonton kod kuće ostvarili su 18. pobjedu zaredom kao domaćini, a njihova je Joe Louis Arena postala neosvojiva tvrđava na srednjem zapadu SAD-a.

Kod Edmontona je ponovno briljirao Sam Gagner, zabivši dva vezana pogotka kojima je anulirao prednost Red Wingsa, koju su stvorili Franzen i Emmerton. Međutim, Drew Miller je ponovno doveo Wingse u vodeću poziciju, da bi kasnim pogotkom Henrik Zetterberg odveo svoju momčad do pobjede 4:2.

Susret dviju momčadi koje zasigurno neće vidjeti doigravanje zbio se u Anaheimu gdje su domaći Ducksi dočekali Carolina Hurricanese. U neefikasnoj utakmici su pobijedili domaćini i to nakon produžetka. Carolina je dvaput vodila golovima Ruutua i kapetana Erica Staala, međutim, Anaheim se vratio oba puta.

Prvotno je u drugoj trećini Ruutuov gol poništio Nick Bonino, a 15 minuta prije kraja je na 2:2 izjednačila finska hokejaška legenda, Saku Koivu. Nakon što je svaka ekipa osigurala bod, krenulo se u petominutni produžetak gdje je najbolji strijelac lige iz prošle sezone, Corey Perry, pogodio za pobjedu Patki.

Posljednji susret večeri igran je u San Joseu, a Sharksi su ugostili momčad iz Kanade, koja se trenutno bori za doigravanje, Calgary Flamese. Na početku je utakmice pak bacio Owen Nolan legendarni kapetan Sharksa, koji se s 39 godina na leđima umirovio prije nekoliko dana. Briljantnu partiju odigrao je Finac na vratima kluba iz Alberte, Miikka Kiprusoff koji je obranio 34 udarca domaćina te si tako osigurao 300. pobjedu u karijeri.

Kiprusoffu je na ledu pomogao još jedan Finac, iskusni veteran Olli Jokinen koji je s hattrickom odveo svoju momčad do pobjede. Jarome Iginla je još zabio za goste, dok su za momčad Todda McLellana pogađali Logan Couture, Joe Pavelski i Michal Handzus.

NHL liga, srijeda, 8.2.2012.:
Buffalo Sabres – Boston Bruins 6:0
Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 4:2
Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 3:2 (OT)
San Jose Sharks – Calgary Flames 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!