Zimski sportovi

Wingsi i Leafsi pred 120 tisuća navijača

Ana Legradi • četvrtak, 09.02.2012.
Wingsi i Leafsi pred 120 tisuća navijača

U američko-kanadskom NHL-u donesena je odluka o mjestu održavanja sljedećeg Winter Classica. The Big House, stadion u Michiganu, će 1. siječnja 2013. godine ugostiti dva kluba iz Original Six ere NHL-a, Detroit Red Wingse i Toronto Maple Leafse.

Povjerenik NHL-a Gary Bettman je u četvrtak ujutro objavio lokaciju Winter Classica koji će se održati 1. siječnja sljedeće godine. Ovaj događaj će po svemu sudeći pobiti sve rekorde posjećenosti jedne hokejske utakmice. Na jednom mjestu će se naći oko 120 tisuća navijača i ljubitelja ovog najdinamičnijeg sporta.

Generalni manageri obje momčadi nisu krili svoje oduševljenje nakon objave ekipa koje će sudjelovati u jedinstvenom spektaklu pod zvijezdama koji se petu godinu za redom održava u NHL-u. Po prvi će puta na Winter Classicu nastupati jedna momčad iz Kanade. "Jako smo uzbuđeni zbog dvije strastvene baze navijača koje će se okupiti na jednom mjestu. Mogu vam obećati kako će u Big Houseu biti jako puno ljubitelja Leafsa", izjavio je Brian Burke, glavni manager Toronta.

"Budući da se radi o jako velikom događaju na jednom mjestu, čak ni sa 115 tisuća ulaznica bojim se da nećemo imati dovoljno karata kako bismo zadovoljili potražnju", komentar je povjerenika lige Bettmana.

Vlasnik jedne od najuspješnijih franšiza u NHL-u, Red Wingsa, Mike Ilitch je također uzbuđen zbog susreta koji će ući u povijest. "Uistinu smo uzbuđeni zbog svih navijača Wingsa. Naša zajednica zaslužuje veliki događaj poput ovog. Zajedno ćemo raditi na najvećem Winter Classicu ikad održanom."

Toronto će vrlo vjerojatno ove sezone imati priliku nakon sedam godina zaigrati u doigravanju. Kanađani nisu osvojili Stanley kup od 1967. godine, dok su Wingsi s druge strane posljednji puta bili prvaci 2008. godine. Sraz crvenih i plavih će svakako biti jedan od najvećih sportskih događaja sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2012. u 10:09
    Ne kužim tog glupog Bettmana, od reforme konferencija i divizija pa sve do All-Star tekme i Winter Classic. Znači Detroit, Pittsburgh i Philadelphia su ili će igrati 2 WC, a neki klubovi s također dobrim zimskim uvjetima niti jednom. All-Star sam prestao pratiti od kada nema West vs East... [više na forumu]
    Obrisan korisnik