Zimski sportovi

Igra mačke i miša Floride i Washingtona

Ivan Dominik • petak, 10.02.2012.
Igra mačke i miša Floride i Washingtona

U najjačoj su se hokejaškoj ligi svijeta dogodile promjene na tablici, nakon deset utakmica odigranih sinoć. Panthersi i Capitalsi su na Istoku po treći put u posljednjih tjedan dana zamijenili pozicije na prvom mjestu divizije Southeast, dok su Dallas i Phoenix na Zapadu prestigli Minnesotu u borbi za doigravanje.

Kao i obično prve su utakmice u NHL ligi odigrane na istoku, točnije u Newarku i Long Islandu. Devilsi su ugostili četvrtu momčad Zapada, St Louis Bluese te izgubili nakon izvođenja kaznenih udaraca. Iako je ponovno briljirala prva napadačka linija New Jerseya, Kovaljčuk, Parise i Eliaš, junak utakmice bio je T.J. Oshie koji je zabio pobjednički penal. U Uniondaleu su domaći Islandersi također kao domaćini izgubili od Montreala, a tri im je gola zabio Max Pacioretty. Četvrti put za Montreal je zabio Scott Gomez, kojem je to bio prvi gol nakon punih 369 dana.

Šestorka večeri

Ondrej Pavelec (WPG) – 32 obrane iz 34 udarca, 94 posto
Chris Phillips (OTT) – 2 gola, 2 boda
Dustin Byfuglien (WPG) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Max Pacioretty (MTL) – 3 gola, 3 boda
Jason Spezza (OTT) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
Daniel Sedin (VAN) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda

Zanimljiva utakmica viđena je i u Madison Square Gardenu, gdje je vodeća momčad Istoka dočekala neugodnu Tampu. U utakmici punoj preokreta slavila je ekipa Johna Tortorelle, nakon što je za pobjedu u produžetku zabio Brad Richards. Philadelphia je prekinula niz od tri uzastopna poraza pobijedivši Toronto kod kuće s 4:3. Najbolji dvojac Flyersa, Hartnell i Giroux ovog su puta bili bolji od najboljeg dvojca Maple Leafsa, Lupula i Kessela, premda su imali veliku pomoć u liku rookieja Braydena Schenna, koji je zabio gol za pobjedu.

Najintrigantnija utakmica večeri bila je između Capitalsa, za koje je fenomenalno u posljednjih par utakmica počeo igrati Aleksandar Ovečkin, te Winnipeg Jetsa. U glavnom gradu SAD-a su Kanađani polučili preokret te pobijedili 3:2, iako su gubili s 2:0 samo tri minute prije kraja. Međutim, Jetsi su se vratili u susret pogocima Kanea i Byfugliena, a za pobjedu je u shootoutu zabio Bryan Little.

Zbog toga je Washington ponovno doigravanje prepustio Floridi, koja je pobjedom nad Kingsima u Sunriseu zasjela na treće mjesto konferencije te prvo divizije. Washington je na devetom mjestu konferencije, no prema svemu sudeći, mnogo će se promjena još dogoditi između ta dva kluba prije kraja regularnog dijela sezone. Inače, Panthersi su nadigrali momčad iz Grada Anđela s 3:1, ponajviše zahvaljujući Santorelliju i Bergenheimu.

Ottawa Senatorsi su dobili jaki Nashville kod kuće zahvaljujući dvama pogocima braniča Chrisa Phillipsa te vrhunskoj partiji Jasona Spezze, koji je ostvario tri boda. Na Zapadu se Dallas opasno približio posljednjem mjestu koje vodi u playoff pobijedivši najgoru momčad lige, Columbus. Braniči Goligoski i Robidas vodili su Starse do uspjeha, a pomogao im je Jamie Benn s dva gola.

Poraz Minnesote od Vancouvera iskoristili su Phoenix Coyotesi, koji su na domaćem ledu pobijedili Calgary. Bila je to četvrta pobjeda ''Kojota'' zaredom, kojom su se našli na posljednjem mjestu Zapada koje vodi u doigravanje. Pobjedu im je u produžetku osigurao Shane Doan, dok je kod Flamesa ponovno briljirao Olli Jokinen zabivši svoj četvrti pogodak u dvije utakmice. Vancouver je s 5:2 ''demolirao'' Wild, vrhunskom partijom braće Sedin.

NHL liga, četvrtak, 9.2.2012.:
New Jersey – St Louis 3:4 (SO), NY Islanders – Montreal 2:4, NY Rangers – Tampa Bay 4:3 (OT), Philadelphia – Toronto 4:3, Washington – Winnipeg 2:3 (SO), Columbus – Dallas 2:4, Ottawa – Nashville 4:3, Florida – Los Angeles 3:1, Minnesota – Vancouver 2:5, Phoenix – Calgary 2:1 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!