Nogomet

Dogovor Istre i Dinama

Mišo Gulić • petak, 10.02.2012.
Dogovor Istre i Dinama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odgoda početka prvenstva te određivanje novog termina za preskočeno kolo, uvjetovalo je i novi raspored odigravanja utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa između Dinama i Istre 1961.

Vremenske neprilike su odgodile početak prvenstva, no Dinamo i Istra 1961 su postigli dogovor da u terminu predviđenom za prvo kolo proljetnog dijela odigraju prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Dinamo u Rovinju

Iako su se Dinamovci tek vratili iz Portugala, odlučeno je da će ponovno trebati pakirati kofere. Nakon što je stigla službena potvrda kako je odgođen početak MAXtv Prve lige, Modri su odlučili u ponedjeljak, 13. veljače, otići u Rovinj gdje su ipak bolji vremenski uvjeti. Povratak iz Istre predviđen je za 18. veljač

Prva utakmica bit će odigrana na Aldo Drosini, međutim u ulozi domaćina bit će zagrebački klub, dok će u uzvratu na Maksimiru, koji je na rasporedu sedmog ožujka, domaćin biti Istra. Razlog ovakvog rasporeda jest podatak da u propozicijama natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa nije predviđena zamjena domaćinstva pa će klubovi biti domaćini na gostujućim terenima.

No, tu se krije druga "zamka". Naime, budući da se radi o kup-sistemu gdje su golovi kod kuće odnosno u gostima važni, svakako treba napomenuti da će se Dinamu kao domaći golovi brojiti oni postignuti u Puli, a kao gostujući oni u Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2012. u 16:43
    opet ih je mamić prešao :-) znači 0:0 u Puli i 1:1 u ZG i Dinamo ide dalje zbog gola u gostima :-)))))))))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2012. u 23:08
    čekaj ne razumijem ?! u istri odnosno puli će biti dinamo domaćin, a u zagrebu obrnuta situacija ? onak koj k. ?! ovo je tolko glupo da graniči sa zdravim razumom.
    Obrisan korisnik
  • Peter Schmeichel10.02.2012. u 22:03
    Nego Puležani, koliko karata dobijate kao gosti? Lako je dinamu, njima je pet posto na Maksimiru ionako previše...
    Peter Schmeichel
  • kev10.02.2012. u 19:41
    Zamjeniti domačinstva u natjecanju u kojem se gleda "gol u gostima" vrhunac kretenizma našeg nogometa...jedva čekam novu budalaštinu iz kuhinje "hrvatskog nogometa" !!!
    kev
  • Obrisan korisnik10.02.2012. u 18:58
    Dinamo dobiva.
    Obrisan korisnik