Zimski sportovi

Produbljena kriza Chicaga

Ivan Dominik • subota, 11.02.2012.
Produbljena kriza Chicaga

Četiri utakmice u najjačoj hokejskoj ligi svijeta donijele su međusobne susrete nekoliko momčadi iz različitih konferencija. Tako je na Istoku Buffalo ugostio Dallas, dok je na Zapadu Colorado dočekao Carolinu. Detroit je još jednom slavio kod kuće, a to je ostvario u raspucavanju po sedmi put ove sezone. Derbi večeri odigrali su u San Joseu, Sharksi i Blackhawksi, a Chicago je doživio sedmi poraz u nizu.

Sabresi se polako bude, nakon što su katastrofalno ušli u sezonu. Treću pobjedu zaredom ostvarili su protiv Dallas Starsa, momčadi koja se također bori za doigravanje. Premda su gosti u Buffalu vodili 2:0 početkom posljednje trećine, Sabresi su zahvaljujući golovima Thomasa Vaneka, i Dereka Roya, koji je zabio 39 sekundi prije kraja, uspjeli izjednačiti.

Dva rekorda u Joe Louis Areni

Osim što je Thomas Holmstrom ostvario 1.000. nastup u ligi i tako postao tek šesti igrač u povijesti Winged Wheela s takvim ostvarenjem, još je jedan rekord srušio, odnosno, izjednačio Nicklas Lidstrom. Naime, popularni Nick je po 1.549. put obukao crveni dres te se tako izjednačio s članom Kuće slavnih, Alexom Delvecchijom, na drugom mjestu po broju odigranih utakmica za tu franšizu. Ispred njih je još samo legendarni Gordie Howe s 1687 nastupa.

Budući da nakon regularnog dijela susreta nije bilo pobjednika, a ni produžetak nije donio ništa novog, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca. U shootoutu je jedan udarac više obranio Ryan Miller, a za pobjedu domaćih zabio je Nathan Gerbe u petoj seriji. Obje momčadi su još uvijek u lovu na doigravanje.

Detroit Red Wingsi su po 19. put zaredom pobijedili su kod kuće, a ovoga je puta ''žrtva'' bio Anaheim. Iako se Ducksi nisu predavali u utakmici u kojoj je Thomas Holmstrom proslavio 1000. nastup u ligi, domaćini su uspjeli pobijediti na penale nakon tvrde utakmice. Regularan dio utakmice završio je 1:1, golovima Abdelkadera kod Detroita i Parrosa kod Anaheima, a pobjednički je gol u raspucavanju zabio Bertuzzi.

Najzanimljivija utakmica večeri igrana je u Denveru, gdje je domaći Colorado u infarktnoj utakmici svladao Carolinu. Hurricanesi su vodili veći dio utakmice, međutim Colorado se stalno vraćao u egal. Sin velikog Petera Stastnyja, Paul Stastny izjednačio je na 3:3 krajem drugog perioda u svojoj 400. utakmici u NHL-u, anuliravši treće vodstvo gostiju koje je donio Eric Staal. U produžetku je Colorado preuzeo inicijativu te golom Ryana O'Reillyja, nepune dvije sekunde prije kraja pobijedio ''Canese''. Istaknuo se i domaći vratar Giguere s velikih 39 obrana, a ovom se pobjedom Colorado još malo približio doigravanju.

Derbi večeri dogodio se u San Joseu, a sastali su se domaći Sharksi i Chicago Blackhawksi. U efikasnoj utakmici slavili su domaćini te tako produbili krizu momčadi iz Vjetrovitog grada, kojima je ovaj poraz bio sedmi u nizu. San Jose je pobijedio s 5:3, a pobjednički je gol djelo Bena Ferriera.

NHL, petak 10.2.2012.:
Buffalo – Dallas 3:2 (SO)
Detroit – Anaheim 2:1 (SO)
Colorado – Carolina 4:3 (OT)
San Jose – Chicago 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!