Nogomet

Capello: "Neću se vraćati u Italiju"

Dino Brumec • subota, 11.02.2012.
Capello: "Neću se vraćati u Italiju"
Foto: EPA

Fabio Capello završio je svoju "avanturu" na klupi engleske nogometne reprezentacije. U trenucima kada se razmišlja o njegovom nasljedniku, talijanski mediji prenose da on ne planira tražiti novi posao, već se želi odmoriti. Također, odbija insinuacije da je pobjegao s engleske klupe.

Nakon što je Fabio Capello neočekivano napustio posao izbornika Tri lava, počela su nagađanja o daljnjim planovima slavnog Talijana. Capello je u svojoj karijeri vodio velikane poput Juventusa, Milana, Real Madrida i Rome, a poznata je priča da je sa svim klubovima koje je dosad trenirao, osvojio barem jedan naslov prvaka (iako su oni s Juventusom kasnije oduzeti velikanu iz Torina).

"Nisam pobjegao iz Engleske, nego sam otišao zbog nesporazuma. Bilo mi je lijepo tamo, ali nekada jednostavno moraš otići", diplomatski se postavio talijanski trener, a također je nadodao: "Neću se vratiti u Italiju, želim se samo opustiti sada."

Zaključio je sa zahvalama prema svima s kojima je dobro surađivao: "Želio bih se zahvaliti svim igračima i Nogometnom savezu na profesionalizmu koji su pokazali tijekom ovih proteklih godina koje sam proveo na izborničkoj funkciji. Posebna zahvala ide svim navijačima koji su uvijek podržavali momčad i mene u ovom poslu. Svima im želim mnogo uspjeha i da ispune svoje sportske ciljeve."

Kao privremeni nasljednik Capella nametnuo se Stuart Pearce, dok se potraga za definitivnim i stalnim intenzivno nastavlja.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2012. u 13:51
    Pobjego sam,priznajem vam sada ;)
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo911.02.2012. u 13:46
    prvo u lokomotivu da skupi iskustva i onda dogodine u dinamo
    Ronaldo9