Košarka

Žorić i Perić podbacili protiv Valladolida

Bojan Meštrović • nedjelja, 12.02.2012.
Žorić i Perić podbacili protiv Valladolida
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Momčad iz Malage konačno je slavila u 20. kolu španjolske košarkaške lige, a žrtva je bila posljednjeplasirana ekipa iz Valladolida.

Unicaja je posljednji put slavila protiv Murcije prije nešto manje od mjesec dana, a u međuvremenu upisala čak sedam uzastopnih poraza, tri u prvenstvu i četiri u Euroligi. U subotnjoj utakmici uspjeli su prekinuti crni niz i slavili u Valladolidu protiv istoimenog domaćina koji je posljednji na ljestvici.

Domaća ekipa bolje je ušla u utakmicu, ali gosti su ubrzo preokrenuli tijek igre u svoju korist i do poluvremena došli do prednosti (36:40). U drugom dijelu Unicaja je imala kontrolu nad utakmicom i rutinirano došla do 13. pobjede u prvenstvu rezultatom 76:83.

Hrvatski predstavnici nisu se proslavili u ovoj utakmici, Luka Žorić je upisao četiri koša uz dva skoka, dok je Hrvoje Perić bio nešto bolji s šest koševa i četiri skoka. Najbolji strijelci na utakmici bili su Kristaps Valters i Gerald Fitch s 21 poenom, obojica iz pobjedničke ekipe.

U Alicanteu su se nadali da se novom pobjedom mogu primaknuti vodećoj trojci, međutim u svojim namjerama nisu uspjeli. Poraženi su na gostovanju kod Gran Canarije rezultatom 61:53. Iako su gosti imali trojicu dvoznamenkastih, najbolji je bio domaći Juan Palacios s 13 poena. Mario Stojić je za 19 minuta upisao samo jedan poen i skok.

ACB liga, 20. kolo:
Valladolid – Unicaja 76:83
Gran Canaria – Alicante 61:53
Fuenlabrada – Murcia 89:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!