Košarka

Vrlo uvjerljiv Real Madrid

Dino Brumec • nedjelja, 12.02.2012.
Vrlo uvjerljiv Real Madrid
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odigran je i ostatak 20. kola španjolskog košarkaškog prvenstva, a Real Madrid, Barcelona i Bilbao su svi redom ostvarili vrlo uvjerljive pobjede. Utakmica između Blusens Monbusa i Caje Laboral došla je do produžetka i domaća ekipa na kraju je slavila 89:87.

Real Madrid ubilježio je vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Bance Civice (donedavno Cajasola). Kraljevski klub slavio je 98:63, a puno toga govori podatak da su Madriđani uspjeli u drugom dijelu zabiti čak 59 poena. Za Real Madrid opet nije nastupio Ante Tomić zbog ozljede, a njegovu rolu nadomjestili su ostali igrači. Čak šestorica igrača u dresu Real Madrida imalo je dvoznamenkasti učinak, a najviše su, po 14, postigli Carroll i Suarez.

Gescrap Bizkaia, našeg Marka Banića, također je upisala iznimno uvjerljivu pobjedu. Iz Bilbaa je sa čak 28 razlike (88:60) ispraćena Manresa. Hrvatski krilni centar nije baš briljirao i u 18 je minuta postigao svega šest poena (šut 2/6) i ostvario solidnih pet skokova, a tome je pridodao i jednu asistenciju.

Barcelona je u gostima dobila Joventut 79:52, a najbolji kod pobjedničke momčadi bili su Rabaseda sa 14 koševa te Lorbek i Navarro s po 12 poena. Navarro je pridodao i pet asistencija.

Španjolska liga, 20. kolo:
Zaragoza – Estudiantes 75:72
Valencia – Lagun 69:60
Blusens Monbus – Caja Laboral 89:87
Banca Civica – Real Madrid 63:98
Gescrap Bizkaia – Manresa 88:60
Joventut – Barcelona 52:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!