Zimski sportovi

Tko će prizemljiti Red Wingse?

Ante Jukić • ponedjeljak, 13.02.2012.
Tko će prizemljiti Red Wingse?

Nedjelja je obično "najmirniji" dan u NHL-u, no ovog puta završetak tjedna donio je pregršt uzbuđenja. Detroit se pobjedom protiv Philadelphije upisao u knjigu rekorda, Rangersi su slavili u neizvjesnom dvoboju protiv Washingtona, a još jednu sjajnu partiju pružio je nezadrživi Evgenij Malkin.

Detroit Red Wingsi upisali su noćas protiv Philadelphije i 20. uzastopnu domaću pobjedu, što je dostignuće koje NHL nije vidio već 36 godina. Prije ovih današnjih Red Wingsa, 20 vezanih pobjeda na domaćem ledu upisali su Boston Bruinsi (1929-30), i upravo nedjeljni gosti Joe Louis Arene, Philadelphia Flyersi, kojima je to pošlo za palicom u sezoni 1975-76. Flyersi su, dakle, imali motiv više za pobjedu protiv zahuktalih Wingsa, no ni oni nisu pronašli lijek za stroj Mikea Babcocka.

Bila je to, doduše, vrlo neizvjesna utakmica, u kojoj su ključnu ulogu odigrali Šveđani. Henrik Zetterberg je u pretposljednjoj minuti druge trećine izjednačio na 3:3, a Johan Franzen je odmah na startu posljednje dionice pogodio za 4:3 i postavio, pokazat će se kasnije, konačan rezultat. I prvi pogodak Red Wingsa postigao je Šveđanin, Niklas Kronwall, dok je drugi bio djelo Pavela Dacjuka. Golove za Flyerse, kojima je to bio drugi poraz u samo 24 sata, postigli su Schenn (2) i Talbot. Priliku za 21. uzastopnu pobjedu Red Wingsi će imati već u utorak, kada su Joe Louis Arenu stižu Dallas Starsi.

Osim velikog rekorda, momci iz Detroita u nedjelju su dohvatili i vrlo važna dva boda, koja su ih vratila na čelo poretka kompletne lige. Red Wingsi sada imaju 78 bodova, jedan više od NY Rangersa i tri od St. Louis Bluesa, koji su tjedan također zaključili pobjedama. Rangersi su u Madison Square Gardenu s 3:2 nadvisili Washington Capitalse, a ključnim se u ovom dvoboju pokazao pogodak Brandona Prusta za 3:1 u sedmoj minuti posljednje trećine, postignut u trenutku dok su Capitalsi imali igrača više na ledu.

U slavlju, pak, St. Louisa ključnu ulogu ponovno je imao vratar. Jaroslav Halak obranio je svih 25 udaraca San Jose Sharksa i otvorio svojim suigračima put do čistih 3:0, tako da je St. Louis zadržao priključak s Red Wingsima, svojim rivalima iz Divizije Central. Dva pogotka za pobjedničku momčad zabio je Pietrangelo, dok se jednom u listu strijelaca upisao Perron.

Od ostalih nedjeljnih dvoboja, valja izdvojiti sudar Pittsburgha i Tampe, u kojem je ponovno briljirao Evgenij Malkin. Gosti s Floride počeli su sjajno, u razmaku od samo deset sekundi sredinom prve trećine, Steve Downie zabio je dva pogotka, no nakon toga na ledu su postojali samo Penguinsi. Seriju domaćina započeo je Malkin, nastavili Kunitz i Letang, a "točku na i" i konačnih 4:2 svojim drugim pogotkom večeri postavio je sjajni Rus u redovima Penguinsa. Malkin je s ova dva pogotka došao do brojke od ukupno 69 poena u sezoni.

Tampa je, tako, ostala bez važnih bodova u borbi za doigravanje, a isto vrijedi i za NY Islanderse, koji su na svom ledu s visokih 4:1 poraženi od Floride, te Dallas Starse, od kojih su s 4:2 u Teksasu bolji bili Los Angeles Kingsi. U posljednjoj utakmici večeri, Anaheim Ducksi su na krilima trostrukog strijelca Coreyja Perryja došli do 5:3 gostujuće pobjede protiv Columbus Blue Jacketsa.

NHL, rezultati, 12.02.2012.: NY Rangers - Washington 3:2, NY Islanders - Florida 1:4, Columbus - Anaheim 3:5, Dallas - Los Angeles 2:4, Pittsburgh - Tampa Bay 4:2, St. Louis - San Jose 3:0, Detroit - Philadelphia 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!